Ženstvena odela obeležiće ovu jesen

0
Foto: Pinterest

Žensko odelo možda je najbolje opisao kostimograf “Dinastije” – nagledanije sapunice svih vremena – Nolan Miller, koji je verovao da ovaj tip garderobe u potpunosti ističe impozantnu snagu žene koja ga nosi:

“Kada hoda niz hodnik, možda ne znate ko je ona, ali znate da je bogata i da je bolje da joj se maknete s puta!”

Photo: Pinterest

Verovatno najzahvalniji komadi odeće su haljine i odela. Uz nekoliko zanimljivih i kvalitetnih primeraka nedostaju vam samo modni dodaci, pa da budete kompletno odeveni i u svakoj prilici elegantni.

Vest koja će usrećiti dame od stila jeste da su odela s proleća došla da bi se zadržala. Ova, jesenja, pogodna su za sve one dane kada vam nisu neophodne jakne, mantili ili kaputi.

Izbor je zaista prilagođen svim ukusima i ženskoj građi. Sakoi su uglavnom strukirani, što ih čini veoma ženstvenim, imaju jedno ili najviše dva dugmeta (mada ima i onih bez dugmića, koji se kopčaju pojasevima od tkanine ili tračicama), a njihova dužina završava se na polovini bokova.

Krojevi

Na modnom tržištu ženska odela ne samo da se nude kao poželjan trend, nego vas podstiču da iskočite iz vlastitih okvira. Vizuelno vas mogu izdužiti i suziti.

Ispod njih ne morate ništa da nosite ili, pak, ukoliko ste konzervativniji, opredelite se za košulju koja se oko vrata završava mašnom (što je ove jeseni veoma moderno) ili čipkastu bluzu. Pantalone su klasičnog kroja, imaju nešto viši struk, a nogavice su uske ili se blago šire od kolena nadole.

Daleko najpopularnija su ona koja izgledom evociraju period osamdesetih godina, te imaju predimenzionirana ramena i pripadajuće pantalone opuštenog kroja.

Međutim, našlo se tu mesta i za šarene primerke od finog žakardasvilena pidžama odela i Gučijeve retro modele s trapez pantalonama.

ITALIJANKE IH NOSE UZ MINIMALISTIČKE BELE PATIKE, MOKASINE ILI ČIZMICE S VISOKIM POTPETICAMA.

Na ovom odevnom predmetu zastupljeni su svi ovogodišnji trendovi kada je reč o bojama i dezenima. Od jednobojnih, prevladavaju crvena, zelena, crna i zlatna, a od dezeniranih cvetna dvobojna ili u više boja.

Ako smatrate da je spajanje istih sakoa i pantalona za vas ipak previše hrabar modni potez, pokušajte da ih odvojite. Sako možete nositi i uz pencil suknju i košulje, te zgodne bluze s volanima, a pantalone možete takođe kombinovati kao svoju idealnu dnevnu kombinaciju uz običnu majicu s printom.

Nezavisne/MamaKlik

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime