Ulepšajmo mame dece koja su obolela od raka: NURDOR pokreće inicijativu

0
Foto: pixabay.com

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka poziva frizere da se pridruže akciji u kojoj će mamama barem na neki način ulepšati i olakšati svaokodnevni život.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) pokrenulo je akciju ulepšavanja mama dece obolele od raka, koje tokom njihovog lečenja borave u tri roditeljske kuće u Beogradu.

Kako bi im bar malo ulepšali dane koje provode uz svoju obolelu decu, NURDOR je na društvenim mrežama uputio apel frizerima koji žele da se odazovu ovoj akciji i jednom u tri nedelje izdvoje vreme za feniranje mama u roditeljskim kućama.

– U tri roditeljske kuće u Beogradu možemo da smestimo 13 porodica s decom obolelom od raka, a u 99 odsto slučajeva sa decom su mame. Pošto one 24 sata dnevno brinu o deci, dok im je briga o sebi na poslednjem mestu, došli smo na ideju da im pokažemo da i na njih neko misli i da im na taj način olakšamo dane koje provode u roditeljskim kućama, za vreme lečenja dece u Beogradu. Kad budemo znali konačan broj frizera, a javljaju nam se i kozmetičari, onda ćemo napraviti dan ulepšavanja za mame i obavestiti ih o rasporedu – kaže Tamara Klarić iz NURDOR-a i dodaje da se za ovu akciju, koja će neograničeno trajati, do sada prijavilo oko 10 frizera i kozmetičara.

Izvor: Yumama

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime