Trideseta nedelja trudnoće

0

Vaša trudnoća

Drage buduće mame, sigurno da vam je fizički sve teže – materica pritiska sve organe i možda imate problema sa varenjem ili osećaj da ne možete da dišete. Često imate problema sa grčevima i oticanjem ruku i nogu. I dalje se mogu javljati lažne kontrakcije. Stopala se šire i noge su bolne i otečene. Prilagodite obuću i odeću i pokušajte što više da odmarate. Ostalo je još malo vremena do porođaja, radujte se tome!

Vaša beba

Sada je vaša beba dugačka oko četrdeset centimetara, a teška oko hiljadu trista grama.

Nabori i lanugo dlačice polako nestaju sa bebinog tela, a kosa joj raste. U ovoj nedelji beba već može zauzeti položaj glavicom na dole. Količina plodove vode je sada oko sedamsto mililitara, ali će se ta količina smanjivati do porođaja. Još uvek se razvija i telo, a vid posebno. Kada se rodi, beba će veći deo dana držati oči zatvorene, a kada ih otvori, moći će da vidi predmete na nekoliko centimetara od svog lica. Vaša beba u ovoj nedelji izgleda skoro isto onako kako će izgledati na rođenju.

Savet za ovu nedelju

Ukoliko čekate prvu bebu, sigurno da nemate iskustva kao trudnice koje već imaju decu. Iz tog razloga je neophodno da se dobro informišete. Ako pohađate psihofizičku pripremu za trudnice, tamo ćete mnogo naučiti i čuti dosta korisnih saveta. Veoma je važno da saznate dosta o periodu nakon porođaja, pogotovo o dojenju! Dojenje i majčino mleko su nezamenljivi i nešto najbolje što možete da pružite svojoj bebi. Razgovarajte i sa drugim roditeljima i mamama koje su se skoro porodile. Dobra informisanost će otkloniti sve vaše nedoumice i eventualni strah! Vreme porođaja se brzo približava, pripremite se na vreme i spremni dočekajte svoju bebu!

Sada je pravo vreme da razmislite o čuvanju matičnih ćelija iz pupčanika vaše bebe.

Matične ćelije predstavljaju zalog za budućnosti i važnu osnovu za bezbrižno odrastanje vašeg mališana. Ove ćelije su do sada promenile i spasile više hiljada života širom sveta. Trenutno se uz pomoć njih leči više od 80 bolesti. Ova oblast medicine se neprestano razvija, što pokazuju brojna dostignuća kliničnih istraživanja.

Naša preporuka je Švajcarska banka matičnih ćelija – Swiss Stem Cell Bank, jedina banka matičnih ćelija na našem tržištu koja ima FACT NetCord akreditaciju. Ovu prestižnu akreditaciju imaju samo dve privatne banke metičnih ćelija u Evropi, a sedam na svetu.

Više o ovoj banci možete saznati na njihovom SAJTU

Izaberite najsigurije za vaše najvrednije i budite bezbrižni!

 

Dragana Martinović/MamaKlik.rs

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime