Trideset treća nedelja trudnoće

0

Vaša trudnoća

Drage buduće mame, sigurno da nestrpljivo čekate susret sa bebom! Budite sigurne da će vam period do porođaja brzo proći, pa je sada pravo vreme da spremite sve što vam treba- kako za bebu, tako i za vas. Na vreme pripremite dokumentaciju koja vam je potrebna za porodilište, kao i stvari koje ćete poneti.

Veličina vašeg stomaka može značajno da se razlikuje od stomaka drugih trudnica koje su u istoj nedelji trudnoće, što zavisi od brojnih faktora, što ne treba da vas brine ukoliko vam je lekar potvrdio da je trudnoća uredna.

Vaša beba

Iako se svaka beba individualno razvija u majčinom stomaku, vaša beba je u ovom periodu teška oko hiljadu devetsto grama, a dugačka oko četrdeset četiri centimetra.

Bebin skelet jača, a kosti lobanje još nisu srasle što će bebi omogućiti da lakše prođe kroz porođajni kanal. Ove kosti neće očvrsnuti sve do bebinih 12-18 meseci starosti, kako bi mozak mogao nesmetano da se razvija, što je i razlog postojanja fontanele.

Savet za ovu nedelju

Iako vam rastući stomak sve više zadaje slatke muke, trudite se da deo dana budete aktivne, a ostatak da se odmarate. Prilagodite aktivnosti svom stanju i tome kako se osećate!

Vodite računa o ishrani, ne samo da se ne biste preterano ugojili, već da bi vaša beba bila zdrava. Unosite dovoljno kalcijuma u organizam jer će beba korisiti vaše zalihe kalcijuma ukoliko ga ne unosite dovoljno, pa kasnije možete imati problema sa osteoporozom i zglobovima.

VAŽNO!!!

SADA JE PRAVO VREME DA RAZMISLITE O ČUVANJU MATIČNIH ĆELIJA IZ PUPČANIKA VAŠE BEBE.

Matične ćelije predstavljaju zalog za budućnosti i važnu osnovu za bezbrižno odrastanje vašeg mališana. Ove ćelije su do sada promenile i spasile više hiljada života širom sveta. Trenutno se uz pomoć njih leči više od 80 bolesti. Ova oblast medicine se neprestano razvija, što pokazuju brojna dostignuća kliničnih istraživanja.

Naša preporuka je Švajcarska banka matičnih ćelija – Swiss Stem Cell Bank, jedina banka matičnih ćelija na našem tržištu koja ima FACT NetCord akreditaciju. Ovu prestižnu akreditaciju imaju samo dve privatne banke matičnih ćelija u Evropi, a sedam na svetu.

Više o ovoj banci možete saznati na njihovom SAJTU

Izaberite najsigurije za vaše najvrednije i budite bezbrižni!

 

Dragana Martinović/MamaKlik.rs

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime