Trideset šesta nedelja trudnoće

0

Vaša trudnoća

Drage buduće mame, u trideset šestoj nedelji trudnoće verovatno već osećate da se beba pomerila niže. Stomak vam je u ovoj nedelji drugačijeg položaja i oblika i porođaj se polako bliži. Vaše disanje nije onako teško i isprekidano, ali su vam zglobovi verovatno još teški i otečeni. Oblačite što udobniju odeću, kao i obuću i šetajte koliko možete. Možda ćete imati pojačan vaginalni sekret. Do ove nedelje ste verovatno dobili jedanaest do četrnaest kilograma.

Vaša beba

Težina vaše bebe u ovoj nedelji trudnoće je oko dve hiljade sedamsto grama, a dužina oko četrdeset osam centimetara. Razvoj svakog ploda je individualan.

Beba se sada umiruje i najčešće je glavicom naslonjena na posteljicu i nožicama udara u majčina rebra. Ovo je idealan položaj bebe za porođaj. Ne kreće se više tako intenzivno jer ima sve manje mesta, ali i dalje raste i dobija na težini, nešto sporije nego ranije.

Savet za ovu nedelju

Znaci porođaja su spuštanje stomaka, česte i jednake kontrakcije, pucanje vodenjaka, skraćenje i širenje grlića materice. Ovo svakako morate znati jer je porođaj na pragu. Ukoliko niste do sada, trudite se da se što bolje informišete o samom porođaju, postporođajnom oporavku i dojenju. Spakujte svoju torbu i držite je na dohvat ruke.

VAŽNO!!!

SADA JE PRAVO VREME DA RAZMISLITE O ČUVANJU MATIČNIH ĆELIJA IZ PUPČANIKA VAŠE BEBE.

Matične ćelije predstavljaju zalog za budućnosti i važnu osnovu za bezbrižno odrastanje vašeg mališana. Ove ćelije su do sada promenile i spasile više hiljada života širom sveta. Trenutno se uz pomoć njih leči više od 80 bolesti. Ova oblast medicine se neprestano razvija, što pokazuju brojna dostignuća kliničnih istraživanja.

Naša preporuka je Švajcarska banka matičnih ćelija – Swiss Stem Cell Bank, jedina banka matičnih ćelija na našem tržištu koja ima FACT NetCord akreditaciju. Ovu prestižnu akreditaciju imaju samo dve privatne banke matičnih ćelija u Evropi, a sedam na svetu.

Više o ovoj banci možete saznati na njihovom SAJTU

Izaberite najsigurije za vaše najvrednije i budite bezbrižni!

Dragana Martinović/MamaKlik.rs

 

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime