Trideset sedma nedelja trudnoće

0

Vaša trudnoća

Drage buduće mame, sigurno ste sada već potpuno obuzete mislima o porođaju. Zabrinutost, kao i veličina stomaka može biti prepreka kvalitetnom snu, tako da treba da odmarate kad god možete. Intenzivni snovi noću su posledica brige o porođaju i dešavaju se kod većine trudnica.

Na lekarskom pregledu utvrđuje se položaj u kojem se beba nalazi i stanje grlića materice. Ako beba nije okrenuta glavom na dole, lekar može pokušati da je pritiskom na vaš stomak okrene rukama. Ovo je period kad je mogućnost prevremenog porođaja prošla, tako da se možete opustiti, plod je ušao u sigurnu fazu.

Vaša beba

Težina vaše bebe je sada oko dve hiljade osamsto grama, a dužina između četrdeset osam i pedeset centimetara. Razvoj svake bebe je individualan.

Beba je sada ušla u termin porođaja. Razvijena je dovoljno i ako je muškog pola raste brže nego devojčica. Nemojte se čuditi ako dobijete malog čupavca jer kosa bebe zna da naraste i do tri centimetra.

Savet za ovu nedelju

U ovoj nedelji samo odmarajte jer samo što se niste porodili. Nemojte ići na putovanja, a nije isključeno i da neke avio kompanije odbiju da vas stave na listu putnika. Pridržavajte se zdravih navika u ishrani i pokušajte da pronađete najudobniji položaj za odmor.

VAŽNO!!!

SADA JE PRAVO VREME DA RAZMISLITE O ČUVANJU MATIČNIH ĆELIJA IZ PUPČANIKA VAŠE BEBE.

Matične ćelije predstavljaju zalog za budućnosti i važnu osnovu za bezbrižno odrastanje vašeg mališana. Ove ćelije su do sada promenile i spasile više hiljada života širom sveta. Trenutno se uz pomoć njih leči više od 80 bolesti. Ova oblast medicine se neprestano razvija, što pokazuju brojna dostignuća kliničnih istraživanja.

Naša preporuka je Švajcarska banka matičnih ćelija – Swiss Stem Cell Bank, jedina banka matičnih ćelija na našem tržištu koja ima FACT NetCord akreditaciju. Ovu prestižnu akreditaciju imaju samo dve privatne banke matičnih ćelija u Evropi, a sedam na svetu.

Više o ovoj banci možete saznati na njihovom SAJTU

Izaberite najsigurije za vaše najvrednije i budite bezbrižni!

Dragana Martinović/MamaKlik.rs

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime