Trideset prva nedelja trudnoće

0

Vaša trudnoća

Drage trudnice, u ovom periodu vam je već sigurno teško bar deo dana. Takav osećaj će se nastaviti do porođaja, pa se trudite da se odmarate kad god možete. Materica se i dalje širi i pravi mesto za bebu, tako da trpite sve veće opterećenje na kičmu i zglobove. Ligamenti se opuštaju pripremajući telo za porođaj, kukovi se šire, pa možete imati osećaj da se gegate dok hodate. Takođe, možete imati osećaj da nemate vazduha i da vam je kratak dah. Nema razloga za brigu ako ovo osećate samo dok se naprežete i dok ste aktivni. Sada je krajnje vreme da usporite tempo i da prilagodite aktivnosti svom stanju!

Ne zaboravite da nastavite da se zdravo hranite, unosite dovoljno vode (bar dva litra dnevno) i radite vežbe za trudnice kad ste odmorne. Uživajte u svojoj trudnoći, uskoro ćete uživati sa svojom bebom!

 

Vaša beba

U ovom periodu vaša beba je dugačka više od četrdeset centimetara, a teška je oko hiljadu petsto grama.

Bebin rast u vašem stomaku polako počinje da se usporava, ali se mozak i dalje ubrzano razvija. Završeno je sazrevanje nervnih ćelija i nervnih završetaka, pa sad beba oseća dodir i bol. Male dame će možda po rođenju imati duge nokte, dečaci takođe. Neke bebe se rode sa dužom kosom. Jedini organ koji još treba u potpunosti da se razvije su pluća, pa prevremeno rođene bebe najviše imaju problema sa plućima. Beba sada pomera glavu sa jedne strane na drugu, veoma je aktivna i često vam ne da da spavate!

 

Savet za ovu nedelju

Sada možete da napravite spisak stvari koje ćete poneti u porodilište, kao i spisak stvari koje su vam potrebne za bebu. Kasnije možda nećete imati vremena da razmišljate o tome, već ćete morati da ih kupujete. Ako možete, pozajmite neke stvari ili opremu za bebe od prijatelja i rođaka, značajno će vam smanjiti troškove opremanja koji nisu zanemarljivi.

VAŽNO!!!

Sada je pravo vreme da razmislite o čuvanju matičnih ćelija iz pupčanika vaše bebe.

Matične ćelije predstavljaju zalog za budućnosti i važnu osnovu za bezbrižno odrastanje vašeg mališana. Ove ćelije su do sada promenile i spasile više hiljada života širom sveta. Trenutno se uz pomoć njih leči više od 80 bolesti. Ova oblast medicine se neprestano razvija, što pokazuju brojna dostignuća kliničnih istraživanja.

Naša preporuka je Švajcarska banka matičnih ćelija – Swiss Stem Cell Bank, jedina banka matičnih ćelija na našem tržištu koja ima FACT NetCord akreditaciju. Ovu prestižnu akreditaciju imaju samo dve privatne banke metičnih ćelija u Evropi, a sedam na svetu.

Više o ovoj banci možete saznati na njihovom SAJTU

Izaberite najsigurije za vaše najvrednije i budite bezbrižni!

Dragana Martinović/MamaKlik.rs

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime