Trideset peta nedelja trudnoće

0

Vaša trudnoća

Drage trudnice, u trideset petoj nedelji trudnoće vi se još uvek širite i osećate sve veću napetost u leđima i nogama. Noge su bolne i otečene, pa će vam lagane masaže sigurno prijati. Pokušajte da se odmarate što više. Pazite na ishranu, jer još uvek dobijate po pola kilograma nedeljno, ali su oni uglavnom raspoređeni na bebu. Veličina stomaka vam verovatno remeti san, najbolje je da spavate na levom boku. Ukoliko i dalje imate kiselinu, pokušajte da je neutrališete bademima ili čajem od đumbira.

Vaša beba

Svaka beba se u maminom stomaku individualno razvija, pa se ne opterećujte previše poređenjem rezultata sa drugim trudnicama. Bebina težina u ovom periodu je oko dve hiljade trista grama, a dužina oko četrdeset sedam centimetara.

Bebini bubrezi i jetra su u potpunosti sazreli, a verovatno i pluća. U narednim nedeljama beba će samo dobijati na težini pošto je završen fizički razvoj. Prostora u materici je sve manje jer beba raste. Blizanci, ukoliko ih nosite, posebno osećaju nedostatak prostora.

Savet za ovu nedelju

Lekarski pregledi su česti i na vaginalnom pregledu u ovom periodu vaš ginekolog proverava kakav je grlić materice. On pri porođaju treba da bude otvoren, skraćen i razmekšan.
Ukoliko još niste skinuli nakit, učinite to sada jer će vam kasnije šake možda još više biti otečene. Prekontrolišite još jednom da li ste pripremili sve stvari za bebu.

Ako imate još dece, neka zajedno sa vama učestvuju u pripremama i tako se navikavaju na prinovu. Ako su deca veća, dosta toga vam mogu pomoći, a manju decu ćete na taj način pripremiti za dolazak brata ili sestre. Obratite pažnju na to da se dete ne oseća zapostavljenim zbog bebe, posvetite mu pažnju i vreme. 

VAŽNO!!!

SADA JE PRAVO VREME DA RAZMISLITE O ČUVANJU MATIČNIH ĆELIJA IZ PUPČANIKA VAŠE BEBE.

Matične ćelije predstavljaju zalog za budućnosti i važnu osnovu za bezbrižno odrastanje vašeg mališana. Ove ćelije su do sada promenile i spasile više hiljada života širom sveta. Trenutno se uz pomoć njih leči više od 80 bolesti. Ova oblast medicine se neprestano razvija, što pokazuju brojna dostignuća kliničnih istraživanja.

Naša preporuka je Švajcarska banka matičnih ćelija – Swiss Stem Cell Bank, jedina banka matičnih ćelija na našem tržištu koja ima FACT NetCord akreditaciju. Ovu prestižnu akreditaciju imaju samo dve privatne banke matičnih ćelija u Evropi, a sedam na svetu.

Više o ovoj banci možete saznati na njihovom SAJTU

Izaberite najsigurije za vaše najvrednije i budite bezbrižni!

Dragana Martinović/MamaKlik.rs

Povezani Postovi

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime