Trideset osma nedelja trudnoće

0

Vaša trudnoća

Drage buduće mame, ukoliko vam porođaj krene u ovoj nedelji – ne brinite, ova nedelja znači da ste trudnoću doveli do kraja. I dalje se hranite manjim obrocima, a pijte dovoljno tečnosti, najbolje čaj ili voćni kompot da biste izbegli probavne smetnje. Uživajte, uskoro ćete uživati sa svojom bebom!

Jedino na šta treba da obratite pažnju su bolovi, povraćanje, dupli vid ili uporna glavobolja. Ovo su znaci preeklampsije i, ukoliko ih primetite, javite se vašem doktoru.

Vaša beba

Razvoj svake bebe je individualan, pa je tako težina vaše bebe sada između dve hiljade osamsto i tri hiljade četiristo grama, a dužina oko pedeset centimetara.

U ovom periodu beba može da dobije i do dvadeset grama na dan. Svi organi su razvijeni i beba je spremna za život u spoljnom svetu.

Savet za ovu nedelju

Odmarajte se što više i prikupljajte snagu za porođaj. Svoje stvari držite na dohvat ruke i imajte nekog koga možete pozvati da vas vozi u bolnicu ako porođaj krene. Nemojte se zamarati ničim, a pogotovo ne poslovima u kući. Najbolje bi bilo da čitate opuštajuću literaturu, spremate stvari za bebu i slično. Ukoliko već niste, nabavite Radosnicu kako biste mogli od prvog dana da zapisujete zanimljivosti iz života vaše bebe. Još jednom proverite da li ste spremili sve što vam je potrebno za porodilište.

VAŽNO!!!

SADA JE PRAVO VREME DA RAZMISLITE O ČUVANJU MATIČNIH ĆELIJA IZ PUPČANIKA VAŠE BEBE.

Matične ćelije predstavljaju zalog za budućnosti i važnu osnovu za bezbrižno odrastanje vašeg mališana. Ove ćelije su do sada promenile i spasile više hiljada života širom sveta. Trenutno se uz pomoć njih leči više od 80 bolesti. Ova oblast medicine se neprestano razvija, što pokazuju brojna dostignuća kliničnih istraživanja.

Naša preporuka je Švajcarska banka matičnih ćelija – Swiss Stem Cell Bank, jedina banka matičnih ćelija na našem tržištu koja ima FACT NetCord akreditaciju. Ovu prestižnu akreditaciju imaju samo dve privatne banke matičnih ćelija u Evropi, a sedam na svetu.

Više o ovoj banci možete saznati na njihovom SAJTU

Izaberite najsigurije za vaše najvrednije i budite bezbrižni!

Dragana Martinović/MamaKlik.rs

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime