Trideset druga nedelja trudnoće

0

Vaša trudnoća

Drage buduće mame, imate još malo vremena do porođaja. Sve ste teži i kolostrum može još da curi iz dojki. To je prethodnica mleka i prva hrana za vašu bebu. Otečenost je normalna, a takođe i poneko probadanje. Veoma jaki bolovi, glavobolja ili otok lica su znak da, ukoliko se pojave, hitno morate da odete lekaru.

Vaša beba

Vaša beba je u ovom periodu dugačka oko četrdeset tri centimetra, a teška oko hiljadu šeststo grama.

Blizanci sada sporije napreduju nego bebe koje su same i to nije ništa zabrinjavajuće.
Sada beba može da se okrene glavom na dole (da prednjači glavom) i tako ostane do porođaja. Pluća su potpuno razvijena i ukoliko bi došlo do porođaja beba bi imala jedino malu težinu. Sve ostale funkcije su u redu i beba lepo izgleda u ovoj nedelji trudnoće.

Savet za ovu nedelju

I dalje treba da vodite računa o ishrani. Kao i do sada, manji, a češći obroci znače zdravu ishranu i izbegavanje komplikacija. Možete dobiti oko pola kilograma u ovoj nedelji .

VAŽNO!!!

SADA JE PRAVO VREME DA RAZMISLITE O ČUVANJU MATIČNIH ĆELIJA IZ PUPČANIKA VAŠE BEBE.

Matične ćelije predstavljaju zalog za budućnosti i važnu osnovu za bezbrižno odrastanje vašeg mališana. Ove ćelije su do sada promenile i spasile više hiljada života širom sveta. Trenutno se uz pomoć njih leči više od 80 bolesti. Ova oblast medicine se neprestano razvija, što pokazuju brojna dostignuća kliničnih istraživanja.

Naša preporuka je Švajcarska banka matičnih ćelija – Swiss Stem Cell Bank, jedina banka matičnih ćelija na našem tržištu koja ima FACT NetCord akreditaciju. Ovu prestižnu akreditaciju imaju samo dve privatne banke metičnih ćelija u Evropi, a sedam na svetu.

Više o ovoj banci možete saznati na njihovom SAJTU

Izaberite najsigurije za vaše najvrednije i budite bezbrižni!

 

Dragana Martinović/MamaKlik.rs

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime