Trideset deveta nedelja trudnoće

0

Vaša trudnoća

Drage buduće mame, sigurno da vam je u ovom periodu fizički dosta teško, pa jedva čekate da se porodite. Budite smireni i radujte se dolasku vaše bebe!

Kontrole su sada česte i prate se otkucaji bebinog srca, kontrolišu se i vaš krvni pritisak i težina. Pratite koliko se beba pokreće u stomaku i još jednom pročitajte sve o znacima porođaja. Pijte što više tečnosti, šetajte i uživajte. Ukoliko ste otečeni, nosite udobnu odeću i obuću, nakon porođaja će se sve vratiti u normalu.

Vaša beba

Razvoj svake bebe je individualan, bebina težina je sad oko tri hiljade četiristo grama, a dužina nešto više od pedeset centimetara.

Hormoni koji se ubrzano luče u ovom momentu utiču i na vas i na bebu. Mogu izazvati nadutost genitalija i grudi kod vaše bebe. Sve to je normalno i nemojte brinuti zbog toga, sve će se smiriti nekoliko dana nakon rođenja.

Savet za ovu nedelju

Ukoliko ste sposobni i raspoloženi, još možete da lagano šetate. Kad ste kod kuće i dok odmarate, čitajte o tome kako da najbolje negujete svoju bebu kad dođete iz bolnice. Saveti koje ćete dobiti dok budete u bolnici su isto tako dragoceni. Prekontrolišite još jednom da li ste spremili sve stvari za vas i bebu.

VAŽNO!!!

PREDLAŽEMO VAM DA RAZMISLITE O ČUVANJU MATIČNIH ĆELIJA IZ PUPČANIKA VAŠE BEBE.

Matične ćelije predstavljaju zalog za budućnosti i važnu osnovu za bezbrižno odrastanje vašeg mališana. Ove ćelije su do sada promenile i spasile više hiljada života širom sveta. Trenutno se uz pomoć njih leči više od 80 bolesti. Ova oblast medicine se neprestano razvija, što pokazuju brojna dostignuća kliničnih istraživanja.

Naša preporuka je Švajcarska banka matičnih ćelija – Swiss Stem Cell Bank, jedina banka matičnih ćelija na našem tržištu koja ima FACT NetCord akreditaciju. Ovu prestižnu akreditaciju imaju samo dve privatne banke matičnih ćelija u Evropi, a sedam na svetu.

Više o ovoj banci možete saznati na njihovom SAJTU.

Izaberite najsigurije za vaše najvrednije i budite bezbrižni!

 

Dragana Martinović/MamaKlik.rs

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime