Trideset četvrta nedelja trudnoće

0

Vaša trudnoća

Drage buduće mame, sada sve češće osećate umor i pri manjim aktivnostima, posebno ukoliko je toplo. Verovatno vam i ruke i noge sve više otiču, pa se trudite da smanjite unos soli, zdravo se hranite i unosite dosta vode.

Vaša beba je u ovom periodu jako aktivna i stalno ćete osećati njeno kretanje. Videćete izbočenja sa strane ili po sredini stomaka, to su ruke ili noge vaše bebe. Stomak vam je velik, a pupak izbočen, ali će nakon porođaja ponovo izgledati isto. U ovom periodu većina trudnica dobija po pola kilograma nedeljno.

Vaša beba

Razvoj i veličina svake bebe su individualni, pa je težina vaše bebe u ovoj nedelji između dve hiljade i dve hiljade trista grama, a dužina oko četrdeset pet centimetara.

Bebina pluća i centralni nervni sistem se razvijaju, pa se vaša beba ponaša kao novorođenče, ima ritam spavanja i budnosti. Bebi zato pričajte, čitajte i puštajte muziku, najbolje klasičnu, za podsticanje razvoja. Posteljica sada dostiže punu zrelost, pa će početi da stari.

Savet za ovu nedelju

Ukoliko ste zaposleni, napravite plan koliko ćete odsustvovati sa posla i da li ste spremni da u nekim situacijama posvetite svoje vreme poslu.
Sada je vreme da pripremite stvari za bebu. Sve stvari treba oprati blagim deterdžentom prilagođenom dečjoj koži, ispeglati i ostaviti na mesto. Kasnije ćete možda biti više umorni ili nećete imati vremena.

VAŽNO!!!

SADA JE PRAVO VREME DA RAZMISLITE O ČUVANJU MATIČNIH ĆELIJA IZ PUPČANIKA VAŠE BEBE.

Matične ćelije predstavljaju zalog za budućnosti i važnu osnovu za bezbrižno odrastanje vašeg mališana. Ove ćelije su do sada promenile i spasile više hiljada života širom sveta. Trenutno se uz pomoć njih leči više od 80 bolesti. Ova oblast medicine se neprestano razvija, što pokazuju brojna dostignuća kliničnih istraživanja.

Naša preporuka je Švajcarska banka matičnih ćelija – Swiss Stem Cell Bank, jedina banka matičnih ćelija na našem tržištu koja ima FACT NetCord akreditaciju. Ovu prestižnu akreditaciju imaju samo dve privatne banke matičnih ćelija u Evropi, a sedam na svetu.

Više o ovoj banci možete saznati na njihovom SAJTU

Izaberite najsigurije za vaše najvrednije i budite bezbrižni!

Dragana Martinović/MamaKlik.rs

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime