Tribina: Vantelesna oplodnja, šansa za bebe

1
Foto: pixabay.com

Udruženje Šansa za roditeljstvo u subotu, 14. oktobra, organizuje tribinu pod nazivom VTO – Šansa za bebe. Tribina će se održati u Zadužbini Ilije M. Kolarca, Studentski trg br. 5 u Beogradu s početkom od 12.30 časova.

Primarni cilj ove tribine je informisanje parova i pojedinaca o načinima lečenja neplodnosti, ali i razbijanje predrasuda koje su i dalje aktivne u našem društvu kada je u pitanju sterilitet.

Na predavanjima će se parovima, ali i pojedincima predstaviti proces vantelesne oplodnje i donacije jajnih ćelija, spermatozoida i embriona, i to kako u Srbiji, tako i u drugim zemljama koje proces donacije i vantelesne oplodnje rade već duži niz godina. Planirane su zvanice iz Ministarstva zdravlja, RFZO-a, Uprave za biomedicinu, opštine, ali i drugi saradnici udruženja Šansa za roditeljstvo – druga udruženja, saradnici sa kojima udruženje ima potpisane memoradume o saradnji i mnogi drugi. Posebno mesto je dato parovima i pojedincima kojima su informacije o ovakvoj vrsti postupka oplodnje neophodne. Nakon završenog oficijalnog dela u toku kog će govoriti eminentni stručnjaci iz naše zemlje i Evrope, za parove su organizovane besplatne konsultacije.

Celu agendu tribine možete pogledati ovde:

12.30 – 12.45               Udruženje Šansa za roditeljstvo

12.45 – 13.00               dr Zorica Crnogorac (SGB Genesis): Kada je vreme za sledeći korak i dodatne analize? 

13.00 – 13.15               dr Elias Tsakos (Embryoclinic, Solun): Procedura donacije i IVF proces u Grčkoj

 3.15 – 13.30                prof. dr Vesna Kopitović (SGB Ferona): Kako pojednostaviti VTO proceduru?

13.30 – 13.45               Doc. MUDr. Tonko Mardešić, CSc. (Pronatal, České Budějovice, Prag): Procedura donacije i IVF proces u Češkoj Republici

13.45 – 14.00               prof. dr Eliana Garalejić (GAK Narodni Front): Zamrzavanje jajnih ćelija – DA ili NE?

14.00 – 14.15               Zlata Žižić (Uprava za biomedicinu, Ministarstvo zdravlja): Primena Pravilnika i novog Zakona o BMPO

14.15 – 14.30                Otvorena diskusija govornika sa prisutnim gostima

14.30 – 15.00                Koktel posluženje za sve prisutne

15.00 –                           BESPLATNE KONSULTACIJE ZA PAROVE

Zbog ograničenog broja besplatnih konsultacija po klinici, potrebno je prijavljivanje na broj telefona 061/624-5224  ili na email adresu  info@sansazaroditeljstvo.org.rs .

Više informacija možete dobiti na sajtu udruženja Šansa za roditeljstvo.

MamaKlik.rs

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime