Treće dete u kraljevskoj porodici: Porodila se Kejt Midlton

0
Foto: pixabay.com

Nova beba stigla je u britansku kraljevsku porodicu! Kejt Midlton porodila se danas u 11 časova po lokalnom vremenu i na svet donela dečaka teškog 3500 grama. Uz nju je sve vreme bio princ Vilijam koji je, kako prenose svetski mediji, i prisustvovao porođaju.

Vojvotkinja od Kembridža je jutros primljena u bolnicu Sent Meri u Londonu u kojoj se porodila i prethodna dva puta. U ovoj bolnici je rođen i njen suprug, kao i njegov brat, princ Hari.

Vest o rođenju bebe objavio je kraljev glasnik ispred porodilišta, poštujući tako običaj dug nekoliko vekova.

Vilijam i Kejt su se venčali 2011. i imaju još dvoje dece, princa Džordža koji uskoro puni pet godina i princezu Šarlot koja će sledećeg meseca napuniti tri godine. Beba će biti šesto praunuče kraljice Elizabete Druge i peto u naslednoj liniji za tron, posle dede princa Čarlsa, oca princa Vilijama i svog brata i sestre. Nova beba će princa Harija pomeriti da bude šesti u liniji za presto.

Na početku treće trudnoće, Kejt Midlton je imala velike mučnine, te se jedno kratko vreme povukla sa kraljevskih dužnosti, ali se, nakon što je prošao prvi trimestar trudnoće, vratila svim obavezama. Ona je, kao i u prethodne dve trudnoće bila vrlo aktivna, a 22. marta je obavila svoju poslednju zvaničnu obavezu pre nego što je uzela porodiljsko odsustvo.

MamaKlik.rs

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime