Šta ne valja u novom zakonu? Osam loših propisa po porodilje

1

Roditeljima dece koji se razvode biće prekinuta isplata roditeljskog dodatka. Nekim majkama koje rode treće dete odsustvo će trajati samo godinu dana. Ženama koje su zbog rođenja bebe u radnom odnosu kraće od 18 meseci može se dogoditi da tokom porodiljskog primaju i tričavih 2.000 dinara mesečno.

Ovo su samo neke od brojnih loših strana novog Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, koje su, na žalost, otkrivene tek kada su novi propisi počeli da se primenjuju.

Moguće je i da sve nedostatke ili “greške” u Zakonu nismo primetili zbog bombastičnih najava o povećanju roditeljskog dodatka, što je verovatno jedna od retkih novina koje su obradovala novopečene roditelje.

Mnogi od njih ozbiljno su “zakinuti”, o čemu su poslednjih dana svedočile žene, koje tokom porodiljskog odsustva primaju i jedva nešto više do 2.000 dinara.

Ali, to nije jedina mana Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, koji je, uprkos dobrom PR-u, oštetio brojne kategorije majki i očeva u Srbiji.

1. Ako žena nije radila svih 18 meseci bez prekida, može da se nada bitno manjoj naknadi


Majke koje su u radnom odnosu duže od 18 meseci neprekidno ne moraju da brinu za isplatu porodiljske nadoknade. Međutim, one koje rade kraće mogu da se iznenade izuzetno niskim nadoknadama koje primaju dok su odsutne sa posla. Tako se, na primer, Anastasija šokirala kada je joj je nakon porođaja na račun legla nadoknada od svega 2.602 dinara, a slično se dogodilo i sa Stefanom iz Beograda, koja je tokom porodiljskog umesto plate od 32.000 dobila svega 8.000 dinara.

I jedna i druga u radnom odnosu bile su kraće od 18 meseci (Anastasija dva meseca, Stefana godinu dana), a to je period koji je ključan u obračunu porodiljskog. Po novom zakonu nadoknada za porodiljsko računa se tako što se broj plata primljenih u poslednjih 18 meseci pre trudnoće deli sa 18. Po starim propisima, obračunavale su se zarade u poslednjih godinu dana.

2. Period trudnoće ne ulazi u obračun

Mada poslodavac uplaćuje poreze i doprinose trudnicama za vreme bolovanja, plate za vreme trudnoće ne ulaze u obračun porodiljske nadoknade, što je bio slučaj u vreme primene starog zakona.

Na ovaj način ugroženo je i zdravlje i buduće majke, koja se na ovaj način zbog “faktora” 18 meseci “tera” da što duže radi za vreme trudnoće, iako bi zbog toga mogla da ima zdravstvenih problema.

3. Preduzetnice same plaćaju poreze i doprinose

Predstavnici vlasti hvalili su se kako su po novom zakonu i preduzetnice dobile pravo da primaju porodiljsku nadoknadu, što nisu mogle dok su na snazi bili stari propisi.

Istina je da to pravo imaju, ali samo ukoliko i za vreme porodiljskog odustva sebi same uplaćuju poreze i doprinose. To praktično znači da od sume koju dobiju nakon porođaja, moraju da izdvajaju novac i za poreze i doprinose.

4. Poljoprivredne osiguranice dodatno oštećene

Predlagači novog zakona takođe su govorili i da su poljoprivredne osiguranice nova kategorija majki koja će primati porodiljsku nadoknadu, što takođe nije bio slučaj sa prethodnim zakonom. Međutim, i tu postoji začkoljica.

Njima se iznos porodiljske zarade računa tako što se broj primljenih plata u periodu od dve godine pre trudnoće deli sa 24, a ne sa 18. Ovu stavku do sada niko nije obrazložio.

5. Manje zarade za žene koje imaju visoke plate

Do stupanja na snagu novog zakona na ime mesečne naknade za trudničko ili porodiljsko odsustvo mogao je da bude isplaćen iznos u visini od najviše pet prosečnih plata, bez obzira što su primanja nekih majki bila i veća od tog iznosa. Sada će ta suma biti još niža.

Jedna trudnica ili porodilja tokom odsustva moći će da primi mesečnu naknadu u visini od maksimalno tri prosečne plate (147.351 dinara). Na ovaj način učinjena je nepravda ženama koje su odlično zarađivale pre trudnoće i kojima su na pun iznos plate plaćeni porezi i doprinosi.

6. Sa trećim detetom porodiljsko od godinu dana

Poznato je da majke koje rode treće i svako naredno dete imaju pravo na porodiljsko odsustvo u trajanju od dve godine. To će i dalje važiti za žene koje su se radno angažovale po ugovoru o radu. Međutim, majkama trećeg deteta koje su platu primale po osnovu ugovora o delu, privremenim i povremenim poslovima, poljoprivrednim osiguranicima, autorskog ugovora… porodiljsko će trajati svega godinu dana.

Nije poznato zašto su i na ovaj način diskriminisane.

7. Razvod prekida isplatu roditeljskog dodatka

Razvod nakon rođenja deteta sam je po sebi dovoljno stresan, ali dodatnu nevolju donosi i država. Naime, u slučaju da dođe do brakorazvodne parnice, isplata roditeljskog dodatka biće prekinuta.

U Zakonu o podršci porodici sa decom piše da se isplata prekida do odluke ministarstva nadležnog za socijalna pitanja, a nije precizirano u kom roku ministarstvo treba da donose odluku.

8. Država uplaćuje novac direktno na račun porodilje

Od 1. jula poslodavac više ne uplaćuje porodiljsku nadoknadu svojim zaposlenima, već to čini država direktno na račun majke. Na ovaj način oštećene su gotovo sve majke i to iz dva razloga. Prvo, što država kasni sa uplatama (bar u početku) i to u trajanju od dva meseca, a drugo, što porodilja ili njoj bliska osoba mora da prikljuplja kompletnu dokumentaciju, što je do sada činio poslodavac.

Neophodno je da žena pre odlaska na porodiljsko prikupi rešenje poslodavca o odsustvu, doznaku o otpočinjanju porodiljskog odsustva, fotokopiju doznake o prvom početku korišćenja trudničkog bolovanja (ukoliko je ono korišćeno) i fotokopiju kartice tekućeg računa.

Izvor: Blic

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime