Sladoled od jogurta koji možete sami napraviti

0

Za tople dane nema boljeg osveženja od sladoleda. A ima li šta bolje od zdravog, domaćeg sladoleda, koji je pritom i bez šećera?!
Isprobajte ovaj sjajan recept! Brzo se priprema, a zdraviji je nego kupovni sladoled, pa u njemu možete uživati bez griže savesti i vi i vaši mališani.

Recept:
1,5 dcl jogurta
1/2 šoljice bobičastog voća
2 kašike putera od kikirikija
4 sveže urme
3 kašičice sitnih ovsenih pahuljica
1 kašičice kokosovog brašna
2 kašičice kakaa (najbolje koristiti sirovi kakao)

Priprema:
1. Urme potopite u vruću vodu, ostavite da stoje 5-10 minuta, a zatim im odstranite kožicu i košticu

2. U blender ili multipraktik zajedno dodajte voće, puter od kikirikija, urme, jogurt i kakao i mutite dok se masa ne stopi.

3. Izblendiranoj masi dodajte ovsene pahuljice i kokosovo brašno i mešajte laganim pokretima. Na ovaj način će dodate namirnice u sladoledu zadržati svoju teksturu.

4. Prebacite pripremljen sladoled u odgovarajući sud i stavite ga u zamrzivač na nekoliko sati.

5. Sladoled možete dekorisati otopljenom medom, otopljenom crnom čokoladom, svežim voćem ili orašastim plodovima.

Bonus savet: Ako par puta izvadite i energično promešate sladoled dok je u zamrzivaču, on će biti kremastiji i imaće bogatiju teksturu.

UŽIVAJTE!

 

MamaKlik.rs

Povezani Postovi

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime