Sjajne vesti: Uskoro nova mobilna aplikacija “Halo beba”

0
Foto: pixabay.com

Roditeljima u Srbiji do Nove godine biće dostupna nova mobilna aplikacija “Halo beba”, gde će moći da dobiju korisne savete i važne informacije vezane za razvoj, ishranu i negu dece. Aplikaciju prave Unicef i kompanija “Nordeus” u saradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje.

Predstavnica Unicefa Vesna Savić Đukić nada se da će mobilna aplikacija biti dostupna i pre Nove godine, da će biti besplatna i obogaćena dodatnim informacijama koje su važne za razvoj, ishranu i negu dece, zdravstvene i druge najčešće probleme.

Naglasila je da će biti uspostavljena i elektronska platforma za kontinuiranu edukaciju patronažnih sestara.

Predstavnica telefonskog savetovališta Halo beba Anđelka Kotević naglasila je da će roditelji kao i do sada moći da pozovu telefonom savetovalište, ali da je nova mobilna aplikacija iskorak dalje, da na najčešća pitanja koja muče roditelje u prva tri meseca bebinog života brzo dobiju odgovore.

Direktor Nordeusa Branko Milutinović kaže da se njegova kompanija upustila u ovaj projekat jer je rad patronažnih sestara koje u okviru zdravstvenog sistema funkcionišu u Srbiji Svetska zdravstvena organizacija uvrstila kao preporuku za sve zemlje sveta.

Telefonsko savetovalište Halo beba osnovano je 2001. godine uz stručnu pomoć i finansijsku podršku Unicefa. Marija Kuljanin iz Halo bebe kaže da je na početku bilo oko 60 poziva roditelja, a da danas patronažne sestre koje rade u savetovalištu daju 400 do 450 saveta dnevno.

Najviše poziva za Halo bebu ima iz Beograd, ali i cele Srbije pa i sveta. Savetovalište radi 24 sata, 365 dana u godini.

Grad Beograd je od samog početka podržao rad Halo bebe, a značaj telefonskog savetovališta istakao je i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić koji je video porukom pružio podršku njegovoj modernizaciji.

Izvor: RTS

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime