Serena Vilijams iskreno o majčinstvu: Nakon porođaja suočila sam se sa depresijom

0
Foto: Printscreen instagram.com

Iako je na terenu neprikosnoveni borac, privatno, posebno od kada je postala majka teniserka Serena Vilijams često nailazi na prepreke, poteškoće… Kaže za “Yahoo Shine” da bi porodiljsko trebalo da se zove “produžena trudnoća”, a otkrila je i kako se ona borila sa postporođajnom depresijom koja joj se potpuno neočekivano dogodila.

“Moja beba je plakala, a ja sam zagubila njenu flašicu. Sve što sam imala snage da uradim je da počnem da plačem. Nikada ranije nisam bila tako ranjiva”, priznala je Serena za “Harper’s Bazaar”. 

Njena devetomesečna ćerka Aleks Olimpija nije je sprečila u povratku na teren, ali je njen život izenađujuće promenila. Toliko da ova snažna tridesetšetogodišnjakinja nekada ume da snažno zajeca na ramenu svog supruga.

View this post on Instagram

Seeing us off. Flying baby style! @olympiaohanian

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams) on

“Period kada beba dođe na svet je takođe veoma delikatan i mislim da ga ne treba odvajati na neki način od trudnoće. Potrebno je mnogo strpljenja, razumevanja da stvari dođu na svoje mesto. Posebno za majke koje su dobile prvo dete”, iskrena je sportistkinja koaj je rekla i da prvi šest nedelja roditeljstva nije imala snage da ustane iz kreveta.

Inače, Serena je imala sasvim normalnu trudnoću, da bi se pred kraj našla u vrlo nezgodnoj situaciji. Porodila se carskim rezom, koji je urađen po hitnom postupku zbog komplikacija koje su bile opasne po život.

“Ništa od ovoga nisam planirala, bar ne dok sam na vrhu. Ali onda je naišao Aleksis i promenio je sve. Sada mi zbog ćerke sve što sam postigla mnogo više znači. Ipak, ne prestajem da se bojim da se na teren neću vratiti kao najbolja i jaka kao što sam bila”, kaže Serena

Ona kaže da ne može da se izbori sa strepnjom da ujedno neće biti i najbolja mama i najbolja teniserka, ali da nema druge nego da živi i vidi šta će biti.

Izvor: Superžena.b92.net

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime