PRVI PUT U SRBIJI: Vrtić iz Novog Sada postao PET FRIENDLY

0
Foto: petface.net

Jedan vrtić u Novom Sadu po mnogo čemu se razlikuje od svih ostalih – ovaj vrtić je zvanično postao „pet friendly“. Reč je o novosadskoj predškolskoj ustanovi “Radosno detinjstvo”, odnosno njihovom objektu “Zvončica”

U objektu vrtića Zvončica ovim povodom je održana i jedna lepa, humana i pre svega edukativna radionica:

Prezentacija Centra za pet terapiju “Prijateljska šapa” i psa Lare, oduševila je sve. Na pristanak roditelja, koji je u ovom slučaju bio stopostotan, održali smo prvu u nizu radionica sa dečicom. Lara je došla u vrtić, družila se sa decom, a mi smo pre njenog dolaska učili o pravilnom ponašanju prema psima  – izjavila je Tijana Stanojev, veterinarka, koja je uključena u sam projekat!

Inače, Lara je terapeutski pas „Prijateljske šape“, obučena je za rad sa decom, a to je vrlo bitna činjenica jer u pomenutom novosadskom vrtiću idu i deca sa posebnim potrebama.

Pre njenog dolaska, veterinarka Tijana je sa dečicom prošla mini edukaciju, kako pravilno prići psu, kako ga maziti, dati mu keksić i slično.

– Tako da kada je Lar ušla, deca su bila već spremna i oduševljena. Usvojili su svaku reč predavanja i sve je prošlo fenomenalno – kaže nam Tijana.Osim veterinarke, na ovoj radionici je bio prisutan i fizioterapeut, Svetozar Stevin, koji je pričao o značaju pasa u svakodnevnom životu dece, koja su deo ove vrste terapije.

– Mislim da smo smo bogatiji za jedno novo iskustvo. Zahvaljujemo se drugarima iz vrtića na lepo provedenom vremenu i ukazanom poverenju. Nastavljamo posete vrtićima u Novom Sadu, dodala je Tijana.

Foto: petface.net

Inače, ovo je i zvanično pet friendly vrtić, što znači da mame i tate mogu po decu doći u društvu svojih ljubimaca.

Bravo i za projekat i za roditelje, ali i za nadležne u ovim ustanovama. Naravno, najveći aplauz dečici koja se od malih nogu uče pravim vrednostima.

Izvor: Petface

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime