Prvi međunarodni festival medicinski potpomognute oplodnje

0

Kod nas će se po prvi put održati Festival potpomognute oplodnje. Ovaj internacionalni festival sa sloganom “Niste sami” baviće se isključivo problemom neplodnosti, a namenjen je svim parovima i pojedincima koji imaju problem sa ostvarivanjem trudnoće.

Festival organizuje udruženje Šansa za roditeljstvo, a održaće se u subotu, 22. septembra 2018. godine u hotelu ENVOY CONFERENCE od 10 do 19 časova. Na Prvom međunarodnom Festivalu potpomognute oplodnje glavni fokus će biti direktna pomoć parovima i pojedincima s problemom neplodnosti. Prisutni će moći da dobiju neophodne informacije od priznatih, eminentnih stručnjaka iz zemlje i inostranstva, da čuju korisna predavanja, ali i da posete štandove brojnih izlagača koji pomažu da parovi ostvare svoju želju – želju za potomstvom.  

JEDAN OD IZLAGAČA NA OVOJ MANIFESTACIJI BIĆE I Myprenatal by veritas, prenatalni test

Prenatalni testovi se posebno preporučuju parovima, odnosno trudnicama čija je trudnoća potpomognuta procesom vantelesne oplodnje. U želji da što više izađe u susret parovima koji se bore sa neplodnošću i da ih podrži na tom putu, MyPrenatal by Veritas je obezbedio popuste za svoj prenatalni test. 

Takođe, jedan od izlagača biće i Švajcarska banka matičnih ćelija – Swiss Stem Cell Bank.

 SWISS STEM CELL BANK JE ZA SVE TRUDNICE I BUDUĆE RODITELJE PRIPREMILA PRIRUČNIK O TRUDNOĆI I RODITELJSTVU.

Priručnik je napisao tim ginekologa, neonatologa i babica, a deliće se besplatno svim budućim roditeljima. Ovaj edukativni materijal će pomoći trudnicama, kao i njihovim partnerima da se informišu, ali i ohrabre i osnaže.

Foto: Šansa za roditeljstvo

Procenjuje se da oko 400.000 parova U Srbiji ima neki problem sa začećem. Taj problem je veliki i zato organizatori žele da podignu svest o značaju procedura potpomognute oplodnje, da ih približe javnosti i razbiju tabue koje prate ovu temu. Ideja festivala je – okupiti sve relevantne ustanove iz zemlje i inostranstva, okupiti parove i pojedince kojima je pomoć pri ostvarivanju trudnoće neophodna i posvetiti jedan dan potpomognutoj oplodnji. Razbiti sve tabue. Postaviti sva pitanja – bez okolišanja i dobiti pravu informaciju.

Udruženja Šansa za roditeljstvo je jedino udruženja na teritoriji Srbije koje se bavi pitanjem neplodnosti. Za ostale informacije o festivalu posetite link: http://sansazaroditeljstvo.org.rs/festival/

 

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime