Prosvetari najavljuju seriju štrajkova

0

Sva četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika protestovaće u petak 31. avgusta. Razlog – zahtev za višim zaradama.

Oni će tražiti od Vlade Srbije da prosvetni radnici sa sedmim stepenom obrazovanja budu prebačeni u devetu platnu grupu, izjavila je agenciji Beta predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković.

Štrajk će početi u petak u 12 h ispred zgrade Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a zatim će prošetati do Vlade Srbije i zatim otići do Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Ovaj štrajk uvod u seriju štrajkova u septembru, te će prosvetari štrajkovati skraćenjem časova na 30 minuta prvog dana škole, 3. septembra, zatim 11, 19. i 27. septembra.

Upitana koliko bi škola moglo da se priključi štrajku, Janković je rekla da samo Unija ima svoje članove u 736 škola, te da se očekuje da broj bude veći.

Predstavnici sva četiri sindikata nezadovoljni su time što su prema sistemu platnih razreda smešteni u osmu platnu grupu, dok su ostala zanimanja sa istim stepenom obrazovanja smeštena makar u devetu radnu grupu.

Beta/MamaKlik.rs

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime