Počinju konkursi za upis dece u vrtić

0
Foto: pixabay.com

Roditelji koji nameravaju da upišu decu u vrtić već bi trebalo da prikupe dokumentaciju kako bi je na vreme predali, jer uvek postoji mogućnost, posebno u Beogradu, da ne uspeju u tome zbog velike navale.

Konkurs u glavnom gradu će trajati od 7. do 18. maja, a sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak je istakao da će preliminarne liste upisane dece biti objavljene 11. juna, dok će se žalbe podnositi do 20. juna.

Zahteve je moguće predati i elektronski, putem sajta E uprave.

Prioritet pri upisu u predškolske ustanove imaju deca iz društveno osetljivih kategorija, potom deca zaposlenih roditelja i studenata, svako treće i naredno dete u porodici i deca čija braća i sestre već idu u vrtić.

U Novom Sadu konkurs je otvoren danas

Tekst konkursa za upis dece u vrtiće “Radosnog detinjstva” za školsku 2018/19. godinu objavljen je u Dnevniku, a otvorio se juče, 23. aprila.

Roditelji mališana iz Novog Sada celokupan sadržaj konkursa mogu da pročitaju i na sajtu ustanove, predskolska.rs.

U novosadskim vrtićima na raspolaganju je 1.561 slobodno mesto – u jaslicama 724, na celodnevnom boravku 254 i na poludnevnom boravku 583 slobodna mesta.

Konkurs u Novom Sadu traje do 9. maja.

Roditelji u Novom Sadu mogu preuzeti obrazac za upis i doneti kompletnu dokumentaciju na šalter “Radosnog detinjstva” u ulici Pavla Simića broj 9 ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom 8 – 14 časova i sredom 8 – 17 časova. Obrazac mogu preuzeti i na sajtu Ustanove.

Od ove godine, roditelji mogu konkurisati i elektronski, putem e-vrtića. Detaljno uputstvo o konkurisanju na ovaj način biće danas dostupno na sajtu ustanove.

Rezultati konkursa biće objavljeni 2. jula.

Izvor: Yumama

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime