OPREZ! Iz prodaje se povlače bebi formule francuskog giganta mlečne industrije zbog prisustva salmonele

0
Foto: pixabay.com

Sa tržišta više zemalja, među kojima je i Srbija, povlači se nekoliko mlečnih bebi formula i proizvoda za ishranu beba, francuskog giganta mlečne industrije “Laktalis”, nakon što je u njima otkriveno prisustvo bakterije salmonele.

Odluku o povlačenju mlečnih formula “Laktalis” saopštila je Francuska državna agencija za zaštitu potrošača.

Naredba se takođe odnosi i na Veliku Britaniju, Kinu, Tajvan, Pakistan, Avganistan, Irak, Maroko, Liban, Sudan, Rumuniju, Gruziju, Grčku, Haiti, Kolumbiju i Peru i Srbiju, a prenosi Rojters.

“Laktalis” je jedan od najvećih svetskih proizvođača mlečnih proizvoda i formula za bebe. PR ove kompanije Mihael Nalet izjavio je za agenciju Frans press da se sumnja da je blizu 7 000 tona njihovih proizvoda kontaminirano bakterijom salmonelom, ali da kompanija za sada ne može tačno da kaže koja je od te količine puštena u prodaju, a koja je u skladištima i magacinima.

Simptomi zaraženosti salmonelom uključuju dijareju, povraćanje, bolove u stomaku. Smatra se da je ova bakterija dospela u mlečnu formulu preko farmi životinja, a ona može biti veoma opasna za najmlađe, jer kod beba povećava rizik od dehidratacije.

MamaKlik.rs

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime