Novozelandska premijerka dovela bebu u Ujedinjene nacije

0
Foto: printscreen CNN

Novozelandska premijerka Džasinda Ardern, koja se porodila ovoga leta, tokom svog mandata, donela je svoju tromesečnu ćerku na zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, prenosi CNN

Ovo je prvi put u istoriji da jedan lider, u ovom slučaju liderka, dovede svoju bebu u UN. Ardernova (38) je u društvu partnera Klarka Gejforda ljubila i igrala se sa ćerkom Nivom u samoj dvorani i to na Mirovnom samitu Nelson Mandela. Devojčicu je tokom i posle njenog govora čuvao premijerkin partner.

“Voleo bih da sam mogao da slikam iznenađeni pogled japanske delegacije u UN dok su ulazili u salu za satanke u trenutku dok smo menjali pelenu. Sjajna priča za njen 21 rođendan”, napisao je Gejford na Tviteru.

Organizatori su spremili i propusnicu za bebu sa njenom fotografijom, uz opis “novozelandska prva beba”.

Ardernova je druga izabrana liderka koja se porodila dok je bila na visokom državnom položaju. Pre nje, Benazir Buto se porodila dok je bila premijerka Pakistana. Bebu je na put povela zbog toga što je još uvek doji.

“Niv je zapravo blizu mene većinu vremena na Novom Zelandu”, rekla je Ardern.

Ona je dodala da razume da je neobično to što kombinuje svoju majčinsku ulogu i ulogu visoke funkcionerke jedne države, ali da se nada da će u budućnosti i to postati normalno, i izrazila veru u to da će se povećati broj žena na visokim državnim pozicijama u svetu

Mi podržavamo ovaj čin novozelandske premijerke, jer je najbolji pokazatelj kako žene uspešno mogu kombinovati karijeru i majčinstvo.

Nedeljnik/MamaKlik.rs

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime