Mama intervju – Sara Oster Rokvić (Momsters)

0

Zamolili smo našu današnju gošću Saru Oster Rokvić da nam se sama predstavi:

Ja sam Sara Oster Rokvić. Po struci sam dipl. filolog i osnivač sam online kutka za mame “Momsters”. Imam sina, Despota, starog godinu i po dana.

Mamaklik: Kada počinje, a kada se završava Vaš dan?
Sara: Naš dan počinje oko 9h, a završava u zavisnosti od obaveza i posla. S obzirom na to da je moj posao “od kuće”, puno pišem i učim, tako da se nekada završi i dosta kasno. A kada dam sebi oduška, potrudim se da legnem ranije ne bi li malo odmorila ceo organizam.

Mamaklik: Koji vam je nadraži deo dana?
Sara: Najdraži deo dana nam je definitivno jutro jer je to vreme maženja u krevetu uz omiljenu muziku.

Mamaklik: Imate li vremena za sebe i kako ga provodite?

Sara: Od kako sam postala majka vreme za sebe je svedeno na minimum, a kada ga ugrabim volim da odem na masažu, u dužu šetnju, sa drugaricama u omiljeni kafe, sa suprugom u bioskop, na večeru. Volim i sama da odem u kraći šoping gde uglavnom kupujem knjige, sitnice za kuću, kozmetiku i stvari za Despota.

Mamaklik: Vaše vreme sa detetom izgleda…?.

Sara: Trudimo se da što više provodimo vremena napolju. Živimo odmah uz šetalište pored reke Save gde je zaista prelepo i radnim danima mirno. Zelenilo, miris reke, životnije, dečica… Svi uživamo, a Despot posebno.

Mamaklik: Kako ste reagovali kada ste saznali da ste u drugom stanju?

Sara: Mislim da taj dan nijedna majka nikada ne zaboravi. Bila sam u Jugoslovenskom dramskom pozorištu gde sam gledala predstavu “Otelo”. Bio je hladan martovski dan i završen je osmehom od uva do uva.

Mamaklik: Kako je prošla vaša trudnoća?

Sara: Tih devet meseci je najlepši deo mog života pre nego što je Despot došao u njega. Imala sam jako mirnu i lepu trudnoću i sreću da prodje bez mučnina i komplikacija. Mnogo sam odmarala, vežbala lagane vežbe joge i pilatesa, puno sam i plivala jer sam bila duži period na moru, jela sam puno voća, puno povrća i žitarica. Baš sam uživala. Druga trudnoća znam da je svakako drugačija od prve, jer je tu mali član koji zahteva pažnju, ali to je neminovnost i realnost svake mame.

Mamaklik: Kako biste opisali vaše prve dane sa bebom?
Sara: Za razliku od trudnoće prvi dani sa bebom su mi teško pali. Hormoni, neispavanost, oporovak od porodjaja, umor i briga koja je najintezivnija kada je prvo dete u pitanju su činili svoje da budem razdražljiva i nervozna. Kako je vreme prolazilo bivalo je sve lakše i lepše. Markova pomoć i podrška, kao i svih drugih članova porodice, su mi mnogo pomogli.

Mamaklik: Šta savetujete drugim mamama?
Sara: Svakoj mami savetujem da sluša svoj majčinski instinkt koji retko kada greši, da se što se više edukuje po pitanju tema oko dece, da bude srećna jer je stvorila novi život i sebi ljubav koja ne poznaje granice.

Mamaklik: Kako uspevate uskladiti posao/karijeru i porodicu?

Sara: Nekako uspevam, a ne znam kako 😊 Marko i ja nemamo fiksne poslove i kada je Despot u pitanju obaveze su nam podeljene. Pomažemo se kada imamo obaveze oko posla, kada radimo, kuvamo zajedno, uspevamo i sa prijateljima da se vidimo, a tu su i bake i deke da pomognu kad god treba.

Mamaklik: Možete li sa našim mamama podijeliti vaš najdraži, a najbrži recept?

Sara: Dobila sam ga od moje bliske prijateljice i Marko i ja ga volimo, a brzo se sprema. Kineska kuhinja je u pitanju. U voku prodinstamo samo par minuta crni luk ili praziluk, na štapiće isečenu papriku, šargarepu, tikvice, kelerabu ili bilo šta drugo od povrća što imamo tad u kući. Zatim u sve to dodamo skuvanu integralnu testeninu, a najčešće onu od speltinog brašna, posolimo malo i prelijemo sa soja sosom. To je sve!

Mamaklik: Vaš životni moto?
Sara:  “Ne shvataj život previše ozbiljno jer ga nećeš preživeti.”

 

Sarin Instagram profil možete pogledati OVDJE  kao i Momsters sajt www.momste.rs

 

MamaKlik.rs

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime