Male boginje dobilo 13 zaposlenih u Kliničkom centru Srbije

0
Foto: Klinički centar Srbije

U poslednja dva i po meseca, male boginje su registrovane kod 13 zaposlenih u Kliničkom centru Srbije (KCS) – lekara, medicinskih sestara, laboratorijskih i rendgenskih tehničara i pomoćnog osoblja.

Naime, kako kažu u KCS, od gotovo 7.000 zaposlenih od novembra prošle godine do danas morbile su utvrđene kod njih 13, od kojih je nekoliko zaposlenih zdravstvenih radnika već izlečeno i oni su se vratili na posao.

Ostali oboleli zdravstveni radnici su pod nadzorom lekara i pod odgovarajućom terapijom.

Većina obolelih je nevakcinisana ili je nepotpuno vakcinisana protiv malih boginja, navode u KCS.

Kako kažu, preduzete su sve mere prevencije, te se pretpostavlja da su zdravstveni radnici oboleli od morbila van te zdravstvene ustanove.

“U prilog tome govori i činjenica da na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog cenatra Srbije, na kojoj je zbrinuto 35 pacijenata obolelih od morbila, nema registrovanih zdravstvenih radnika koji su oboleli od te bolesti”, objašnjavaju za Tanjug.

S obzirom na to da Klinički centar zbrinjava veliki broj najtežih pacijenata, da je registrovana epidemija malih boginja na teritoriji Beograda, kao i da su povećane respiratorne infekcije, u KCS podsećaju da je na svim klinikama krajem decembra prošle godine uvedena zabrana poseta.

 Izvor: RTS.rs/Tanjug

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime