Lisnato testo sa jabukama, orasima i cimetom

0

Jesen je svakako godišnje doba u kojem se radujemo jabukama. Rimljani su davno govorili da bi svaki obrok trebalo završiti jabukom i to ne bez razloga: ovo voće je bogato mineralima, snižava holesterol i idealno je za detoksikaciju organizma. Jabuka je voćka koja je savršena za dijetu jer 100 grama jabuka sadrži svega 40 kalorija. Cena joj je pristupačna i gotovo na svakom koraku možete naći domaću jabuku. Da ne dužimo, evo i recepta!

Potrebni sastojci:

  • dve jabuke srednje veličine
  • jedno pakovanje lisnatog testa
  • šačica oraha
  • cimet
  • kokosov šećer
  • 1 maslac

Priprema

Otopite malo maslaca (oko 50 grama) na laganoj vatri. Jabuke isecite na kriške i polijte rastopljenim maslacem.

Orahe izblendirajte u blenderu, ne predugo.

Razvucite lisnato testo i isecite ga na trouglove. Testo pospite cimetom, kokosovim šećerom i orasima.

Na svaki trougao stavite po krišku jabuke i urolajte. Premažite maslacem svaki komad i pospite još malo cimetom.

Pecite 10-15 minuta na 200 stepeni.

Uživajte u ukusu kiflica, ali i u mirisu kuće! Prijatno!

Povezani Postovi

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime