Krem čorba od bundeve
Da li ste znali da je u Meksiku pronađeno seme bundeve koje datira 7000 godina pre naše ere!
Bundeva je jedna od namirnica koja možda i najbolje dočarava jesen! Fantastična u slanoj formi, božanstvena u slatkoj, ali i zadivljujuća kao jesenja dekoracija životnog prostora.
Ne morate je rezbariti samo za noć veštica, uzmite nož i bacite se na seckanje već danas, jer ova magična krem čorba doneće poseban ukus na vaše nepce! Servirajte je u vintage činijama, ili sipajte u posude prikladne za kampovanje, i priuštite porodici avanturu u prirodi! Ukoliko imate malo samostalnog vremena, odaberite veliku šolju, samo za vas, propustite kroz prste malo peršuna, i voilà! Postaćete kraljica jesenjih ukusa!

Potrebno je:
– 2 glavice crnog luka
– 200 g svinjskog mesa
– 1 šargarepa
– 1/2 crvene paprike
– 1/2 zelene paprike
– 2 krompira
– 2 manje bundeve
– 3 čena belog luka
– 100 ml pavlake za kuvanje
Začin:
-1 kašika vegete
– peršun
– biber
Priprema:
Povrće naseckati na kockice. Na malo ulja propržiti povrće, a zatim dodati meso. Dinstati oko 30 min. uz dodavanje vode. Nakon toga, procediti tečnost, a povrće i meso usitniti štapnim mikserom. U drugoj šerpici prokuvati tečnost koju ste procedili i dodati 100 ml pavlake za kuvanje. Na kraju sve sjediniti sa izmiksanim povrćem i ostaviti da proključa.
Za bolji ukus dodati sitno naseckan peršun, maslinovo ulje i pavlaku.
Čorbicu poslužiti uz domaći hleb, i čuveno: Abrakadabra!
1 коментар