Koliko parovima u proseku treba da naprave bebu?

0
Foto: pixabay.com

Neke žene ostanu trudne nakon jednog puta, nekima trebaju godine, ali ako vas zanima koliko ženama u proseku treba vremena da bi zatrudnele, odgovor će vas, verujemo, malo iznenaditi.

Odgovor nam je dao portal ChannelMum.com, čija je ekipa ispitala čak 1,194 para da bi saznala koliko im je u proseku trebalo vremena da začnu dete, a podatke su preneli brojni portali, među kojima i The Bump.

Pokazalo se da zaista nije isto planiraju li parovi da naprave dete ili se beba dogodi slučajno jer kada planiraju, tada parovi i znatno češće imaju odnose.

Od svih ispitanih parova čak polovina njih priznala je da su, nakon odluke o bebi, počeli češće da imaju odnose, pa smo tako došli do podatka da im je u proseku trebalo oko šest meseci da naprave bebu. Ispitanici su u proseku imali odnose 13 puta mesečno, što sa period od šest meseci predstavlja broj od 78 puta.

Naravno, ovo je prosek koji ne vredi za svakoga. Drugi ispitanici, njih oko deset odsto, priznali da su u tom periodu imali odnose od 15 do 20 puta mesečno, a oko pet odsto njih je to radilo svakodnevno. 

Međutim, pritisak da se napravi beba često ume da bude velik, ali budimo realni – nije lak posao ni napraviti dete nije.  Ipak, opterećenost parova željom za potomstvom, ponekad ume da bude kontraproduktivna i da dovede do steriliteta. 

U ispitivanju su mnogi parovi priznali da baš zbog tog konstantnog pritiska što rade na bebi, nisu uvek bili raspoloženi za intimne trenutke.

Ipak, 51 odsto muškaraca izjavilo da su baš uživali u pravljenju bebe i čestom odnosu, dok su žene uživale u malo manjoj meri. Njih 34 odsto je uživalo, a 18 odsto žena reklo je da im je seks tada postao zadatak, ne baš omiljen, ali su ga ipak predano odrađivali. 

Sve za bebu.

Izvor: Index.hr/mame

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime