Kako da osnažite svoj brak u tri koraka

0
Foto: pixabay.com

Život se ubrzao, verovatno ni vi ne stižete da se “okrenete”, a dan je već prošao. U toj trci da stignete da uradite sve što morate, na poslu, kod kuće i oko kuće… desi se da zaboravite na osobu koja vam je jedna od najvažnijih. I onda jednog dana zastanete i shvatite da ste se udaljili… Čak i najbolje veze zahtevaju vreme i posvećenost. I nemojte da kažete da nemate vremena.

Ponekad su sitnice sasvim dovoljne.

1. Pokažite partneru da ste zahvalni i na onome što se “podrazumeva”

Potcenjujemo dobar osećaj koji nas preplavi kad nam neko izrazi zahvalnost, i to toliko da vrlo često sve lepe stvari koje osoba koju volimo čini za nas počnemo da uzimamo zdravo za gotovo. A ako prestanete da “podrazumevate” bilo šta, vrlo brzo ćete primetiti koliko se vaš odnos popravio. Kad ste poslednji put rekli “hvala”, ne usput, nego onako, kao da to stvarno mislite, za kafu koju vam je skuvala osoba koju volite najviše na svetu? Za doručak kakav volite? Za to što vas je omiljeni nedeljnik sačekao ujutru, neotvoren, jer on zna da uživate u tome da ga prvi prelistate? Kako vreme prolazi, takve stvari prestajemo da primećujemo a to može biti kobno. Uložite mali napor. Kažite hvala. I mislite “hvala”, to je još važnije.

2. Radite zajedno nešto zabavno

Vreme koje provodite zajedno možda traži malo planiranja unapred, naročito ako oboje radite, imate decu… Ali uložite napor. Potrebno vam je da povremeno pobegnete od svega, na koji sat, veče, vikend možda i uživate u nečemu što volite da radite zajedno. Isplanirajte nešto, makar samo odlazak u bioskop. Šetnju, “vašom stazom”. Ručak, možda? Tamo gde ste često odlazili pre nego što ste upali u svakodnevnu kolotečinu… Bilo šta što će vas navesti da se smejete zajedno. I da razgovarate. I da se setite koliko se volite.

Foto: pixabay.com

3. Odvojite malo vremena za uspomene

Prisećanje nekih običnih, svakodnevnih stvari koje su nas učinile srećnim u nekom trenutku u prošlosti usrećuje nas više nego što smo svesni. Pogledajte zajedno stare fotografije, iskopajte ulaznice od prvog puta kad ste zajedno išli u bioskop…  “Prečešljajte” mejlove, potražite stare poruke. Setite se svih lepih trenutaka kad ste se smejali zajedno, do suza. Srećne uspomene čine da se osećamo dobro, a kad ih podelimo sa nekim, naša veza sa tom osobom postaje snažnija. Bliskiji smo. Nije previše teško zar ne? Treba samo da se setite koliko se volite.

Izvor: Mondo

 

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime