Kako da obučete bebu za spavanje?

0
Foto: pixabay.com

Ponekad je prilično teško odrediti koliko odeće je potrebno vašoj bebi kada je spremate za odlazak u krevet. Da li joj je u pidžamici previše vruće za vrelu letnju noć ili je vreća za spavanje dovoljna ako je temperatura napolju koji stepen iznad nule? Često se nalazite u nedoumici? Pročitajte ove savete i saznajte odgovor:

Kako beba kontroliše svoju temperaturu?

Beba reguliše temperaturu uglavnom preko glave. Budući da je glava veća u odnosu na ostatak tela, bebe se brže hlade. Od 2 do 3 meseca bebe mogu dobro da regulišu telesnu temperaturu.

Ako vam je teško da odredite da li je vašoj bebi vruće ili hladno, to ćete najbolje osetiti kada je dodirnete rukama po vratu. Ako se vaše dete znoji, znači da mu je previše vruće, što znači da morate skinuti sloj odeće ili ukloniti pokrivač.

Koliko topla soba treba da bude?

Stručnjaci preporučuju sobnu temperaturu između 16‐20°C. Čak je bolja i temperatura od 18 °C. Obično se kaže da je bolje za vaše dete da je temperatura malo niža, nego viša. Bolje je pokriti dete kasnije ćebencetom ili dodati još jedan sloj, a zatim uključiti grejanje.

Naravno, ako je vaše dete hladno po vratu, obucite mu dodatni sloj odeće ili dodajte pokrivač. Ako primetite da je bebi toplo, da je nervozna ili se znoji, uklonite sloj ili pokrivač.

Smernice na slici ispod će vam umnogome olakšati oblačenje bebe. Pogledajte:

Brightside.me

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime