JOŠ DVE ŽRTVE: Preminuo muškarac koji je imao male boginje i beba čija je majka imala male boginje

0
Foto: flickr.com

Tridesettrogodišnji muškarac iz Tutina preminuo je u utorak veče na intenzivnoj nezi Infektivne klinike Kliničkog centra u Kragujevcu usled komplikacija nastalih zbog morbila, prenosi “Blic”.

On je 10. marta u teškom stanju hospitalizovan u novopazarskoj Opštoj bolnici, ali je posle dva dana transportovan za Kragujevac gde je, kako saznajemo i preminuo.

Prema nezvaničnim informacijama preminuli Tutinac je bio hronični bolesnik, a nedavno je imao i operaciju na mozgu zbog koje je bio imuno kompromitovan, i zbog čega organizam nije mogao da se izbori sa tom zaraznom bolešću.

Ovo je treći smrtni slučaj od malih boginja za samo tri dana.

Naime, 12. marta u Novom Pazaru preminula je deseta žrtva malih boginja, juče u Nišu jedanaesta žrtva, tridesetdvogodišnja žena S. M.

Preminula beba čija je majka imala male boginje

Dečak koga je 7. marta na Infektivnoj klinici rodila L. M. (33) iz okoline Aleksinca, zaražena malim boginjama, umrla je sinoć, potvrdio je za “Blic” načelnik intenzivne nege na Dečjoj internoj klinici dr Dejan Milojević.

– Beba je preminula sinoć, uzrok smrti je krvarenje u centralnom nervnom sistemu usled nezrelih krvnih sudova. Kod nje nisu dijagnostikovane morbile, ali je beba imala niz drugih komplikacija kao posledicu prevremenog rođenja – izjavio je dr Milojević.

Trudnica L. M. (33) iz okoline Aleksinca koja je obolela od malih boginja porodila se 7. marta, u sedmom mesecu trudnoće.

Nakon prevremenog porođaja, koji vrlo moguće uzrokovan morbilima, L. M. je u bila stabilnom stanju, ali se pogoršalo stanje novorođenog dečaka, teškog svega 1.530 grama, i on je bio u stanju životne ugroženosti, na Odeljenju intenzivne nege Dečje interne klinike.

Izvor: Blic

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime