Još dve žene umrle zbog malih boginja u Beogradu – ukupno DEVET žrtava

1
Foto: pixabay.com

U Infektivnoj klinici Kliničkog centra Srbija umrle su još dve osobe zbog posledica malih boginja, što je ukupno devet žrtava od ove dečije zarazne bolesti, nezvanično saznaje “Blic”.

Radi se o ženama, koje su bile stare oko 40 godina. Obe su bile potpuno zdrave, tačnije nisu imale nikakvo hronično oboljenje, pre nego što su dobile morbile, kaže izvor “Blica” koji je upoznat sa ovim slučajevima.

Prema saznanjima ovog medija, zdravstveno stanje obe pacijentkinje već duži vremenski period je bilo kritičano. Lekari su se danonoćno borili da ih održe u životu. Imale su i zapaljenje pluća, a bile su priključene i na aparate za veštačko disanje.

– Jedna žena preminula je u ponedeljak. Njeno zdravstveno stanje nije bilo dobro od kako je primljena na bolničko lečenje. Druga je preminula u utorak- objašnjava izvor.

Od obe žene uzetu su brisevi, kako bi se u Institutu za imunologiju i virusologiju “Torlak” i laboratorijski potvrdilo da je reč o morbilima.

Tek kada se dobiju rezultati, Institut za javno zdravlje “Batut” će zvanično moći da objavi i ova dva smrtna slučaja kao posledicu od morbila.

Slična situacija dogodila se u petak. Smrt žene, koja je bila zdravstvena radnica, uzrokovne morbilima, zvanično je potvrđena tek juče, kada je Institut “Batut” dobio tu laboratorijsku potvrdu od “Torlaka”.

Izvor: Blic

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime