Jelo kao u restoranu: Francuski tost

0

Nema ništa lepše nego kad uspete da ugodite sebi. Nažalost, znamo da roditelji često za to nemaju vremena. Ipak, uz pomoć ponekog super recepta možemo da učinimo da se osećamo kao da smo u nekom sjajnom restoranu ili u nekom drugom gradu. A mi vam danas donosimo jedan recept iz zemlje kroasana – Frencuske, recept za Francuski tost.

Postoji mnogo varijacija ovog recepta. Pred vama je jedan za koji vam garantujemo da svakome uspeva i što je još važnije – da će svakog da oduševi.

Ovaj recept možete praviti sa različitim vrstama hleba.

Sastojci:

  • 6 tanko rezanih parčadi hleba
  • 2 jajeta
  • 2/3 šolje mleka
  • 1/4 kašičice cimeta u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • malo soli

Umutite jaje, mleko, so, a zatim im dodajte začine. Tiganj sa malo ulja zagrejte na srednju jačinu. Kriškama hleda odstranit korice. Potom potopite kriške hleba u smesu, ravnomerno s obe strane, stavite u tiganj i pržite dok ne dobiju zlatnu boju. Poslužite vruće.

Recept je gotovo isti kao za klasične prženice, s tim da dodatak aromatične vanile i cimeta čini ovaj recept posebno interesantnim za nepce. Možete dodati i bobičasto voće ili malo šećera u prahu kako biste ulepšali ovaj doručak.

Predlažemo da, za potpuni užitak, francuski tost, poslužite sa vrućim puterom i javorovim sirupom

Prijatno 🙂

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime