Četrdeseta nedelja trudnoće

0

Vaša trudnoća

Drage buduće mame, u ovoj nedelji možete imati lažne kontrakcije, ali znaćete da su lažne ako prolaze nakon malo šetnje. Prave kontrakcije su duže i jače, u jednakim vremenskim intervalima. Osetićete probadanje u donjem delu leđa i donjem delu stomaka. Neke trudnice ih porede sa jakim menstrualnim bolovima. Pratite da li je vaginalni sekret pojačan ili postaje ružičast. Ako vodenjak pukne i grlić je otvoren desetak centimetara, spremni ste za porođaj. Prepoznaćete da je pukao vodenjak tako što ćete na donjem vešu primetiti veću količinu tečnosti od uobičajene, kao da ste odjednom mokrili. Ukoliko to primetite, ostanite smireni, merite kontrakcije i pozovite nekog da vas odveze u porodilište.

Ukoliko se ništa od toga nije desilo, ne brinite, lekar će vas uputiti kako da se ponašate i koliko često da dolazite na preglede ili treba da ostanete u bolnici. Sedamdeset odsto trudnica se porađa u 40. nedelji trudnoće. Možda ste vi onaj ostatak od trideset odsto. Možda ni termin koji je određen nije tačan. Uz poštovanje saveta lekara ništa loše vam se ne može desiti, samo je važno da ostanete pribrani. Još jednom prekontrolišite da li ste sve spremili za odlazak u porodilište. Mislite na svoju bebu i radujte se susretu sa njom!

Vaša beba

Težina bebe u četrdesetoj nedelji je obično oko tri hiljade petsto grama, a dužina nešto više od pedeset centimetara. Ovo ne moraju biti tačne mere, svaka beba se individualno razvija u maminom stomaku.

Treba da znate da su svi organi u potpunosti razvijeni, jedino što se razvija nakon porođaja je očni živac. Kosti glave nisu potpuno srasle, ali ovo pomaže lakšem prolasku bebe kroz porođajni kanal. Izgled bebe je formiran.

Savet za ovu nedelju

Sada znate koji su znaci porođaja. Do tada se odmarajte se i čekajte taj čarobni trenutak kad ćete uzeti bebu u naručje. Srećno!

VAŽNO!!!

PREDLAŽEMO VAM DA RAZMISLITE O ČUVANJU MATIČNIH ĆELIJA IZ PUPČANIKA VAŠE BEBE.

Matične ćelije predstavljaju zalog za budućnost i važnu osnovu za bezbrižno odrastanje vašeg mališana. Ove ćelije su do sada promenile i spasile više hiljada života širom sveta. Trenutno se uz pomoć njih leči više od 80 bolesti. Ova oblast medicine se neprestano razvija, što pokazuju brojna dostignuća kliničnih istraživanja.

Naša preporuka je Švajcarska banka matičnih ćelija – Swiss Stem Cell Bank, jedina banka matičnih ćelija na našem tržištu koja ima FACT NetCord akreditaciju. Ovu prestižnu akreditaciju imaju samo dve privatne banke matičnih ćelija u Evropi, a sedam na svetu.

Više o ovoj banci možete saznati na njihovom SAJTU.

Izaberite najsigurije za vaše najvrednije i budite bezbrižni!

 

Dragana Martinović/MamaKlik.rs

 

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime