Brzi ručak: Njoke u paradajz sosu

0

Njoke se na našoj trpezi najčešće spremaju uz krem četiri vrste sira, ili kao prilog uz gulaš od nekog mesa. Mi vam sada donosimo recept za njoke u paradajz sosu – lako se spremaju, a vrlo su ukusne. Osvežavajuće su, te za razliku od standardnih njoki sa sirom, ne padaju toliko teško na stomak. Sjajno će doći u onim danima kada poželite malo da odmorite od jela sa mesom.

Sastojci:

  • 500 g njoka
  • tegla sosa od paradajza
  • 50 g pinjola
  • kašika svežeg bosiljka
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • so, biber
  • 100 ml vode
  • Za posipanje:
  • 4 kašike parmezana

Priprema:

  • Pinjole kratko propržite na tiganju bez masnoće, ali pazite da vatra bude blaga, kako pinjoli ne bi izgoreli. U manju posudu sipajte sos od paradajza, propržene pinjole, iseckani bosiljak, maslinovo ulje, zgnječeni bijeli luk, so i biber, pa sve dobro promešajte.
    Pripremljenu smesu stavite u dublji tiganj ili šerpu, dodajte vodu i prokuvajte nekoliko minuta. Njoke skuvajte u posoljenoj vodi, ocedite, a zatim pomešajte s pripremljenim sosom. Jelo odozgo pospite narendanim parmezanom. Na vrh njoki možete staviti i nekoliko listića svežeg bosiljka ili nane.

Prijatno 🙂

 

Izvor: Nezavisne

Povezani Postovi

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime