BRZA VEČERA: Omiljene dečje kriškice gotove za 15 minuta!

0

Ponekad svakodnevno spremanje obroka ume da zadaje glavobolje roditeljima. Još ako imati probirljive klince, sigurno vam se čini da vašim mukama sa hranom nema kraja. Ipak, mi vam donosimo jedan sjajan recept koji klinci naprosto obožavaju. Njega možete spremati kao doručak, večeru ili lagani ručak, uz dodatak neke bogate čorbe i salate.

Za ovaj ukusan obrok najčešće već sve imate u svom frižideru. Dodajte, oduzmite, ubacite svoje omiljene sastojke i obradujte svoje mališane!

SASTOJCI:

  • 8-10 kriški starog hleba
  • 3 jajeta
  • 300 g šunke ili pečenice
  • 150 g pavlake
  • 100 g mladog kajmaka (može i krem sir)
  • 100 g starog kravljeg sira
  • po želji susam, origano, kečap

PRIPREMA:

Stari hleb iseći i poređati na pleh na koji ste prethodno stavili pek papir. Jaja, pavlaku i kajmak umutite, pa staviti na kriške hleba. Kravlji sir izrendajte na sitno rende, pomešati sa sitno iseckanom pečenicom, pa staviti na odozgo na prethodno namazane kriške hleba. Na sve to možete da stavite i druge sastojke koje volite kao i začine, susam, origano, kurkumu…
Uključite rernu na 220 stepeni, ubacite kriške unutra, smanjite na 180 stepeni i zapecite dok se sir ne otopi, a sastojci lepo ne sjedine.

Ako volite hrskavo nakon vađenja iz rerne ostavite otvoreno, a ako biste ipak više mekane komadiće možete prekriti folijom da se malo potpari.

Služiti uz jogurt, kiselo mleko ili svežu papriku ili ajvar. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa

Povezani Postovi

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime