Besplatni saveti o vantelesnoj oplodnji za buduće roditelje u Beogradu

0
Foto: pixabay.com

Udruženje Šansa za roditeljstvo za sve zainteresovane ljude koji žele da započnu ili su već u procesu vantelesne oplodnje, organizuje besplatne savete, konusultacije i podršku parovima.

U akciji Otvorena vrata Udruženja Šansa za roditeljstvo stručni tim daje odgovore budućim roditeljima na sva pitanja koja ih muče i koja ih bacaju u nedoumicu. Savetovalište je organizovano u Beogradu.

„Neizvesnost, strah, nemoć, problemi sa administracijom, odbačenost i neshvatanje društva, briga o kvalitetu usluge u centrima za potpomognutu oplodnju, neupućenost lekara u domovima zdravlja, nerazumevanje medicinskog osoblja, negativne bete, nalazi, hormoni, intervencije, najčeši su problemi sa koji nam parovi dolaze i traže savet“, navodi Sandra Jovanović, predsednica Udruženja šanse za roditeljstvo i dodaje:

„Ponekada im nedostaje samo jedan papir, a ponekad parovi ne znaju jednostavno kome da se obrate. U Udrženju smo svi prošli kroz ovaj proces, i naši saveti i podrška parovima, pokazalo nam je iskustvo iz do sada preko 20 organizovanih otvorenih vrata, razgovora sa preko 100 parova, i tri tribine sa više stotina posetilaca, znaju da budu od ključne važnosti“, ističe ona.

Statistički podaci ukazuju da čak 400.000 parova u Srbiji ima problem sa sterilitetom, od čega su muški i ženski sterilitet podjednako zastupljeni.

Najčešće dijagnostikovani problemi su loš spermogram i jajovodi, ali i opterećenost začećem, koja parovima ne dozvoljava da racionalno razmišljaju i detaljno se informišu o mogućim rešenjima.

Udruženje Šansa za roditeljstvo – Udruženje parova Srbije u borbi za potomstvo je dobrovoljna, nevladina, neprofitna organizacija nastala kao podrška parovima koji se bore sa infertilitetom u Srbiji. Cilj Udruženja je da ukaže na probleme sa kojima se parovi suočavaju i kroz društveno delovanje utiče na njihovo prevazilaženje.

BESPLATNI SAVETI I PODRŠKA PAROVIMA – sredom od 17 časova u Zahumskoj ulici 23a u Beogradu.

Kontakt osoba za prijave Dragana Krstić, dragana.krstic@sansazaroditeljstvo.org.rs, tel: 061/624-5224.

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime