Banana hleb bez šećera koji će svi ukućani obožavati!

0

Koliko puta vam se desilo da kupite banane koje brzo počnu da prezrevaju i po kori dobiju tačkice zbog kojih vaša deca onda neće da ih jedu? A sigurni smo da vam se još više puta desilo da poželite da okusite neki slatkiš koji je zdrav, koji nema šećera, ni praznih kalorija, a koji vama i vašoj deci može biti sjajan doručak, večera ili užina.

Donosimo vam jedan takav recept koji smo sigurni da ćete iznova i iznova praviti i da će u njemu uživati svi vaši ukućani.

Potrebni sastojci:

  • 3 veće banane (što više zrele)
  • 6-8 urmi (mogu sveže ili suve)
  • 1 jaje
  • 230 g brašna
  • šaka brsnica
  • šaka i po oraha (mogu i lešnici, bademi)
  • dve kašike maslinovog ulja
  • prašak za pecivo

Priprema:
U jednu posudu stavite oljuštene banane i izgnječite ih viljuškom dok ne dobijete pire. U banane dodajte jedno jaje (ukoliko u kući imate alergičara, recept se može praviti i bez jaja). Urme potopite u vrelu vodu na 10-ak minuta, odstranite im koštice ako imaju i isecite ih na sitno ili ih stavite u multipraktik da od njih dobijete glatku smesu. Tu smesu dodajte bananama. U drugu posudu izmerite 230g brašna. Za idealno hranjiv i zdrav banana hleb preporučujemo kombinaciju 150g integralnog speltinog brašna i 80g belog brašna. U brašno dodajte krupno sečene orahe i brusnice (brusnice možete prethodno malo potopiti u vodi). Nakon toga, brašnu dodajte i jedan prašak za pecivo i mrvicu soli. Spojite obe smese, dobro mešajte dok se ne sjedine, a nakon toga dodajte dve kašike maslinovog ulja.

Pecite u visokoj posudi za hleb 40-45 minuta na 180 stepeni.

Foto: J.G.D.

Banana hleb možete poslužiti uz neki zdravi džem, šolju čaja ili kriške jabuke.

Prijatno!

Povezani Postovi

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime