Anita Mančić – Moja borba sa sterilitetom

0
Foto: screenshoot Pink

Naša poznata glumica Anita Mančić više puta je javno pričala o želji za potomstvom i velikoj borbi sa sterilitetom, zbog čega i nije postala majka. Ona je u intervjuu za Blic TV istakla da je borbu sa sterilitetom izgubila onog trenutka kada je njeno telo počelo loše da reaguje na terapije, zbog čega joj je zdravlje bilo ugroženo.

Nakon što je odustala od procesa vantelesnih oplodnji, Anita je razmišljala o usvajanju, ali je istakla da na kraju nije imala dovoljno hrabrosti za taj korak:
– O usvajanju sam razmišljala i odustala sam od toga jer sam na neki način uključena u jedan humanitarni rad i kada sam bila u fazi usvajanja, mislila sam da nemam srca. Naravno, nikoga ne kritikujem, ali ne mogu da odlučim kada imam izbor koje je dete bolje za mene, a koje nije. Nisam mogla sebe da dovedem u situaciju da biram – izjavila je glumica.

Ona dodaje da ne smatra da je posao glavni krivac što nije postala majka

– Naš posao je normalan, kao i svaki drugi. Toliko glumica ima svoju decu, to je normalna stvar. Ne pravimo neke neviđene karijere, ipak živimo u Srbiji. U Holivudu su glumice majke, nema tu ništa sporno. To je ljudska potreba i pozicija žene da bude majka – tvrdi Anita.

Foto: screenshoot Blic TV

Pre nego što je počela da razmišlja o usvajanju deteta, Anita Mančić je dala sve od sebe da pobedi u borbi sa sterilitetom. Nakon mnogobrojnih terapija kojima je bila podvrgnuta, glumica je ugrozila svoje zdravlje, te danas savetuje sve žene koje su u sličnoj situaciji da zdravlje treba da im bude na prvom mestu.

– Jedino što mogu da kažem jeste to da svako ko se upusti u takvu avanturu, za koju mislim da je fantastična, da apsolutno mora da povede računa o svom zdravlju jer postoji trenutak kada jedno telo može da izdrži taj agresivni napad na organizam i da znaju kada treba da odustanu od eksperimenata te vrste. To su lekovi koji nisu nimalo naivni. Svako treba sa sobom da raščisti i da razmisli koje posledice može u životu da ima zbog toga – objašnjava Anita, i dodaje:

– Žene neka pokušavaju, ali ne preko svake mere. Ja sam morala da odustanem zbog terapija. To nije hrabrost, trebalo bi svi da pričaju o tome. Mi živimo u malograđanskoj sredini i neophodno je da pričamo o tome, kao što pričamo o drugim stvarima koje su problem. Mnogi lutaju tražeći rešenje, a ono je nekada ispred nas.

Ceo video intervju možete pogledati ovde.

Anita Mančić je 20 godina u braku sa suprugom Bojanom, koga ne voli da esponira u javnosti. Ovaj par je duže od deceniju vodio borbu sa sterilitetom, o čemu je glumica pričala i u javnosti. Verujemo da će ovaj njen hrabri potez, da otvoreno priča o borbi za potomstvo i procesima vantelesne oplodnje, pomoći parovima koji prolaze kroz istu situaciju i da će im biti podrška na njihovom putu.

MamaKlik.rs/Blic

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime