Aleksandra Birčević, supruga košarkaša Stefana Birčevića:”Doneli smo važnu odluku za budućnost našeg deteta”

0
Foto: privatna arhiva

Za uspešnog košarkaša i sprskog reprezentativca Stefana Birčevića kraj godine doneo je divne trenutke – potpisao je ugovor sa nemačkim klubom Bonom, a sa suprugom Aleksandrom sitno odbrojava do dana kada će prvi put postati otac. Koliko mu u životu i karijeri znači podrška supruge, Stefan je više puta isticao. Njihova dugogodišnja ljubav vetar su mu u leđa kada niže sportske uspehe – bilo klupske, bilo one sa reprezentacijom. Zbog toga smo razgovarali sa njegovom suprugom Aleksandrom. Interesovalo nas je kako je se ona sprema za porođaj, kako pamti trudnoću i zbog čega veruje da je u matičnim ćelijama budućnost medicine.

Vaš suprug je igrao košarku za klubove u Španiji, Srbiji, Turskoj, a sada je potpisao za nemački Bon. Da li je teško pratiti ga u karijeri?

Stefan i ja smo zajedno više od sedam godina. Od početka veze, pratim sve njegove utakmice. Ljubav i podrška su najbitniji da bi svaka veza opstala, a pogotovo kad je reč o vezi sa profesionalnim sportistom. Takve veze često zahtevaju i puno odricanja i međusobnog razumevanja. Međutim, kada postoji ljubav, ništa nije teško. 

Foto: privatna arhiva

Kruna vaše dugogodišnje ljubavi je i prinova koju uskoro očekujete. Da li ste uzbuđeni, ima li treme sada kad se porođaj bliži i kako se spremate za taj važan dan?

Vrlo smo uzbuđeni i Stefan i ja. Ovo je najlepši period, to slatko iščekivanje najdivnijeg trenutka, trenutka kada ćemo ugledati našu bebu. Iskreno uživamo u svakom momentu i zaista za sad nema treme. Osećamo se spremno za sve što nas čeka i jedva čekamo da ti trenuci dođu.


Sada, kada je devet meseci iza vas kako gledate na svoju trudnoću? Kako ste se osećali, ko vam je bio najveća podrška?

U početku trudnoće je bilo malo mučnina koje su umele da mi predstavljaju problem, ali Stefan je bio tu u svakom momentu i zaista mi je bio najveća podrška. Ljubav koju smo delili ovih devet meseci samo su nas podsetili koliko se volimo.


Zajedno sa spurugom ste za vaše dete doneli jednu od najvažnijhih odluka – da na porođaju sačuvate bebine matične ćelije. Zbog čega ste se odlučili na taj korak?

Kada smo saznali da sam trudna, odmah smo znali šta je jedna od najvažnijih i najboljih odluka koje ćemo doneti za naše dete. Ljudi često zaborave da je zdravlje na prvom mestu. Nažalost, više se pažnje pridaje materijalnim stvarima i često bude kasno kada shvatite da je zdravlje ono najvažnije i jedino bez čega se ne može. Mi smo želeli da učinimo sve što je u našoj moći da našem detetu obezbedimo osnovu za dobro zdravlje i sigurnu budućnost.

Foto: privatna arhiva

Odlučili ste se za Švajcarsku banku matičnih ćelija. Zbog čega ste baš njoj poklonili svoje poverenje?

Kada kažete “Švajcarska”, meni je to sinonim za poverenje, ne samo u pogledu sigurne zemlje, nego i u pogledu razvijenih medicinskih institucija. Značajno nam je bilo i što Švajcarska banka matičnih ćelija poseduje Fact NetCord koja je garant da će matične ćelije biti istog kvaliteta i sada i nakon 20 godina. To je bilo sasvim dovoljno za nasu odluku.

I za kraj nam recite – koje vrednosti ćete se trudniti da prenesete svom detetu i čemu čete ga učiti kad malo poraste?

Zadatak svakog roditelja jeste da svojim primerom pokaže detetu koje su prave vrednosti. Slika roditelja koju dete svakodnevno gleda jeste upravo ono što dete sutradan postaje. Porodica i ljubav su temelj za zdrav i normalan zivot našeg deteta. Zato se trudimo da mi svakim danom budemo bolji, da negujemo odnos koji imamo i porodicu koju gradimo.

MamaKlik.rs
Foto: privatna arhiva

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime