5 aktivnosti u kojima cela porodica može da uživa

0
Foto: pixabay.com

Proleće je konačno stiglo, zraci sunca i toplo vreme začinjeni šarenilom prolećnog cveća izvlače ljude polako iz njihovih domova i zovu na boravak u prirodi.

Zaboravite na vreme sedenja pred televizorom, više ne morate da čekate vikend da makar malo vremena provedete van kuće. S obzirom na to da su dani sve duži, sada možete i u poslepodnevnim i večernjim časovima kvalitetno provesti vreme sa svojom porodicom, a pri tom negde na otvorenom.

Donosimo vam predlog aktivnosti u kojima će uživati cela porodica:

1. Vožnja bicikla

Foto: pixabay.com

Bez obzira na to da li želite da poboljšate kondiciju, zdravlje, finansijsku situaciju ili da zaštitite prirodu, vožnja bicikla može biti jedna od najboljih odluka koju ćete ikada doneti.m Dolaskom toplijih dana dvotočkaši se ponovo vraćaju na ulice, a u istoj ćete još više uživati ukoliko imate društvo ili članove porodice. Ukoliko vaše dete još uvek ne zna da vozi bicikl, možete zajedno voziti i trotinete. Bitno je samo da ste aktivni!

2. Trčanje i šetnja

Foto: pixabay.com

Šetnja je najbolja vežba i dovoljna za zdravlje čitavog organizma, pogotovo kada su temperature napolju prijatne kao u prolećnim danima. Pešačiti možete i do posla, zahvaljujući čemu imate manje šanse da postanete gojazni. Istraživanja pokazuju da samo 20 minuta pešačenja tokom dana smanjuje rizik od rane smrti za 30 odsto. Trčanje je takođe jedna od aktivnosti kojom većina ljudi rado popunjava slobodno vreme.

Zdravo je, neophodno, a i idealno za zajedničko provođenje vremena s porodicom.

3. Piknik

Foto: pixabay.com

Posetite obližnju šumu, park i provedite tamo ceo dan. Piknik korpa, neko ćebe, društvene igre i lopta biće dovoljni za savršen dan u prirodi za celu porodicu. Nema kuvanja, a nema sumnje da će deca uživati u sendviču za ručak. Za užinu ponesite voće, opremite se dobrim raspoloženjem i rekvizitima i uživajte što duže.

4. Bašta

Foto: pixabay.com

Ukrasite balkon ili dvorište zajedno sa svojom decom. Ukoliko imate veliko dvorište ispred kuće mogućnosti za njegovo sređivanje je jako mnogo. Prednost svega je upravo u tome što u svim radovima mogu da vam pomognu i deca, pa tako dok vi orezujete voćke ili šišate živu ogradu, oni mogu da čiste granje. Koristan rad takođe će se pretvoriti u uživanje za sve.

Proleće je idealno vreme za sve vrste cveća, voća i povrća. Posadite zajedno s decom ispred zgrade ili u vašem dvorištu nešto od navedenog i celog proleća uživajte u plodovima i šarenilu.

5. Kreativni rad

Foto: pixabay.com

Koliko dugo niste napravili nešto kreativno, sopstvenim rukama? Predlažemo vam da se prepustite svom stvaralačkom osećaju i probudite dete u sebi. Sigurno smo da i vaše dete voli da pravi predmete od plastelina, da boji nešto vodenim bojicama, ili da se igra sa kinetičkim peskom. Predlažemo vam i da napravite neko umetničko delo s predmetima prikupljenim u prirodi. Neka otkinuta grana kada je obojite u belu i dodate nekoliko listova i cvetova može biti prekrasna prolećna dekoracija na vašem stolu.

Izvor: nezavisne.com

ODGOVORI

Molimo Vas ostavite Vaš komentar
Molimo Vas upište Vaše ime